Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

Sand Creek Massacre - Years Of Decay split

05-07-10 19:29:00 / door pureandsimple / band: Sand Creek Massacre / album: Sand Creek Massacre - Years Of Decay split (2010)

Sand Creek Massacre - Years Of Decay split

Volgens mij heb ik de laatste dag op tour met Antillectual in Frankrijk een doos van deze platen opgepikt voor de deur van een zaaltje ergens. Een maand of wat later ontving ik er zelf eentje met de post om ze vervolgens kwijt te raken aan een buurman van Jelle.die graag zijn platen jat. Mooi kut allemaal en daarom dus wat later dan geplanned deze review van mijn hand. Tja...

Laat ik voor de verandering eens beginnen bij kant B. Ondertussen kennen we hier in Nederland Sandcreek Massacre wel, toch? De mix van D-Beat, crust en beukende hardcorepunk teistert de oortjes vier nummers lang op deze split. Ik ken de band alleen van live-optredens en die vond ik cool, maar ietwat chaotisch. Daar hoor je op plaat, zoals het hoort, niets van terug en ik hoor opvallend veel afwisseling. Nieuw voor mij is de band Years Of Decay uit Rennes (Frankrijk). YOD klinkt wat meer recht-toe-recht-aan anarcho-punk dan SCM, maar weten het gaspedaal wel te vinden. De zes nummers klinken cool, maar zijn niet helemaal mijn ding. Wel klinken beide kanten prima en is zo'n split natuurlijk altijd een coole manier om wat meer bekendheid te genereren.

Met geweldig artwork en ook nog eens een tot poster uitklapbaar tekstvel is deze split helemaal af. Uitgebracht bij een labeltje of tien (waaronder Crash Landing Records) dus sowieso wel ergens op te pikken. Gewoon doen!

 

Score: 70/100

<< Laura Stevenson and the Cans. - A Record Dirty East Godverdomme - Alles Wat Hard Is Doet Pijn >>

Reacties

Gepost door: crackrock Gepost: 06-07-10 07:52:26
Die poster hadden ze er beter uit kunnen laten...
Check ook de split 7'' met Boredom die binnen enkele weken uit komt als je echt wilt rocken!

© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact