Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

The Bristles - Reflections Of The Bourgeois Society

05-06-10 10:16:00 / door pureandsimple / band: The Bristles / album: The Bristles - Reflections Of The Bourgeois Society (2010)

The Bristles - Reflections Of The Bourgeois Society

The Bristles ontstond ergens om en nabij '82 met soortgelijke bands als Anti-Cimex, Mob-47, Headcleaners en Crude SS. Het politiek getinte Bristles gaf er in 1985 alweer de brui aan en kwam pas weer bij elkaar, een enkel reünieshowtje daargelaten, in 2008. Dit is dus de eerste echte full length die uitkomt sinds de reünie en misschien wel de eerste langspeler ooit gezien de band voor zover ik weet alleen maar 7”s heeft uitgebracht.

Vanaf opener Checkpoint Sweden laat de band zien niet voor spek en bonen mee te willen doen, maar echt wat te melden heeft. Ondanks de duidelijk Zweedse tongval (de band zingt in het Engels) komen de maatschappijkritische teksten en felle punk prima over, maar doet het me verder weinig. Wat dat betreft zou ik eerder de verzamelaar No Future In The Past oppikken - niet dat ik die ooit opzet - maar cool dat de band weer terug aan het front is.

Score: 62/100

<< Jizzlobbers - s/t Various Artists - Punk Goes Classic Rock >>

Reacties

(Geen reacties gevonden)

© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact