Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

Still Screaming - From The Ashes Of A Dead Time

08-05-10 11:44:00 / door nielsdebruijn / band: Still Screaming / album: Still Screaming - From The Ashes Of A Dead Time (2009)

Still Screaming - From The Ashes Of A Dead Time

Na een sample van ongeveer een halve minuut barst de Duitse hardcore band Still Screaming los met hun album From the Ashes of a Dead Time. En gelijk is duidelijk dat deze mannen graag naar NYHC en Blood for Blood luisteren. Met name de zang is op een aantal nummers bijna identiek aan de band van Budda. Maar gelukkig is deze band geen exacte kopie, het tempo ligt vaak beduidend hoger en de beatdowns komen hard aan (maar worden wel te vaak en te plots gebruikt). Dat deze band ook tot het Eurocore genre gerekend mag worden wordt helemaal duidelijk door een gastbijdrage van landgenoot Kid D. Van Rykers. Beetje Star Wars en Family Guy sampelen doet het ook altijd wel goed. Groot pluspunt is het werken met twee zangers, waarbij het contrast tussen een zwaardere en schelle stem lekker klinkt.

Wereldschokkend is het album absoluut niet. Maar de band heeft het wel voor elkaar gekregen nummers te schrijven die snel blijven plakken en waarvan de singalongs bijzonder makkelijk opgepikt kunnen worden. Dat ze daardoor niet erg origineel klinken maakt dan minder uit. Met een speelduur van 35 minuten is het album wel wat te lang en sluit af met een draak van een hiphop nummer. Dat had best beter gekund.

Score: 68/100

<< Poultry - Poultry Drunktank - The Infamous Four >>

Reacties

(Geen reacties gevonden)

© copyright 2002 - 2020 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact