Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

Poultry - Poultry

07-05-10 15:49:00 / door trilob / band: Poultry / album: Poultry - Poultry (2009)

Poultry - Poultry

Wanneer Marnix voor mijn deur staat om een paar cd's af te leveren, krijg ik ook deze cd in mijn handen gedrukt. Ik ben wel gecharmeerd van het artwork en er wordt me nog even gemeld dat het een skatepunk bandje uit Gouda is. Aangezien ik nog nooit van deze band gehoord had besloot ik hem maar meteen in de cd speler te drukken.

Bij de eerste tonen is meteen mijn interesse gewekt. Snelle skatepunk; daar hou ik wel van! Ook ben ik aangenaam verrast wanneer de vocalen voor het eerst ingezet worden. Female fronted skatepunk dat geheel niet onaardig klinkt!

Ondanks het feit dat deze band al zeven jaar bestaat ken ik ze niet. Een kijkje in hun lijst met optredens leert me dat ze toch al door het hele land optredens hebben gedaan, en dus niet zoals ik verwachte alleen in de regio Gouda. Dan zal het dus toch aan mijn muzikale kennis/ontwikkeling liggen dat ik ze niet ken. In de loop der jaren hadden ze al een demo en een EP (zeven nummers) uitgebracht. In januari 2009 heeft Poultry met een gelijknamig album hun eerste full length uitgebracht. Met enige verbazing lees ik dat deze band in September van vorig jaar zelfs door een Japans label (High Speed Flower Records) is opgepikt en deze cd dus ook in Japan is uitgebracht. RESTECP!

Na een veelbelovend begin van deze cd verslapt mijn aandacht toch vrij snel. Door de nadrukkelijk aanwezige vocalen in combinatie met het snelle gitaargeluid lijkt alles nogal op elkaar. Wanneer met 'Escape the World' een akoestisch nummer word ingezet komt dat als een aangename afwisseling en laat zangeres Lucy nog even horen dat ze echt wel kan zingen. Met acht nummers die samen een slordige 25 minuten duren hebben ze een meer dan aardig album afgeleverd. Toch ben ik nog niet geheel overtuigd, maar misschien dat een live optreden daar verandering in kan brengen.

Score: 65/100

<< Hellshock - They Wait For You Still Still Screaming - From The Ashes Of A Dead Time >>

Reacties

Gepost door: georgew Gepost: 08-05-10 14:25:28
Gepost door: georgew Gepost: 08-05-10 14:25:44
Dat klinkt idd wel lekker!
Gepost door: timvantol Gepost: 08-05-10 16:49:48
zeker aan te raden om ze live te checken, die weten hoe ze hard moeten gaan.
Gepost door: sooledraaw Gepost: 09-05-10 18:36:21
erg tof, niet alle nummers zijn even goed maar het is zeker een puik plaatje
Gepost door: bertjefred Gepost: 12-05-10 17:09:52
Ik heb toch een lange tijd erg genoten van deze plaat. Wel late review,.. maar inderdaad een live show kan zeker veranderingen brengen in je twijffel.
Gepost door: eltente Gepost: 13-05-10 12:27:18
Goede cd! en ook een coole band zowel live als de bandleden zelf!

© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact