Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

Dear Landlord, Static Radio en Scheisse Minelli @ The Stage

05-05-10 16:41:00 / door pureandsimple / band: Dear Landlord / concert: 04-05-10 - Dear landlord, scheisse minelli, Static Radio NJ - Stage, The - Arnhem

Dear Landlord, Static Radio en Scheisse Minelli @ The Stage

 

Punkrock in The Stage is een beetje een haat-liefde verhouding. Veel toffe bands komen spelen, maar het locale volk blijft vaak massaal thuis. Gelukkig kan zoiets gecompenseerd wordend door bezoekers van buitenaf zoals ook deze avond het geval is. Er wordt goed gedronken, goede sfeer en gezelligheid alom. De randvoorwaarden voor een goed avondje punkrock!

 

Rond 20:30 is het de beurt aan Static Radio NJ om het spits af te bijten. De Amerikaanse band grossiert tussen hun nummers door in slechte grappen, maar weet muzikaal wel wat neer te zetten. Alleen het gitaargeluid klinkt een beetje schel en er is wat kort oponthoud vanwege technische mankementen, maar dat alles mag de pret niet drukken. Ik ben redelijk verrast over het kunnen van de band die mij na het beluisteren van hun mini 'One for the Good Guys' toen der tijd als een behoorlijk nietszeggend bandje overkwam. Blijkbaar heeft veel oefenen, veel shows, een tour met Antillectual en een prima eerste full length toch de aandacht weten te trekken van verschillende boekers. De band heeft in ieder geval deze Europese tour, waarvan er nog maar een paar data van over zijn, bewezen dat ze ook daadwerkelijk wat in de melk te brokkelen hebben. De met melodie doorspekte hardcorepunk doet het dan ook prima in The Stage, ondanks dat het publiek wat matjes reageert.
Ik denk trouwens dat het een uitstekend idee is als deze band snel met een nieuwe full length gaat komen nu er een klein beetje een buzz gecreëerd is. Zeker ook gezien 'An Evening Of Bad Decisions...' alweer een jaartje of twee oud is.

Dat er nog altijd een klein beetje unity in de punkrock is blijkt wel uit het feit dat de show van 4 mei in De Bijstand (Nijmegen) is samengevoegd met deze in The Stage (Arnhem). Als gevolg staat Scheisse Minelli op de bill. Ik moet heel eerlijk verklappen dat anders deze band nooit had gespeeld, maar desalniettemin is het een toffe toevoeging en wat extra afwisseling in het programma. De RKL-beïnvloedde skatecore band deed me op plaat een beetje aan Spermbirds denken en klinkt live ook alleraardigst op het eerste gehoor. Helaas lijken de nummers een beetje teveel op elkaar waardoor ik opvallend veel mensen op horloges en telefoons zie kijken. Wanneer weer een volgend nummer wordt ingezet door de hard meppende drummer kijk ik ook of het nog niet is afgelopen maar blijkt de set nog geen 20 minuten bezig te zijn. Ik weet niet of het aan de avond zelve ligt, maar de band kon mij in ieder geval niet overtuigen en speelt daarnaast niet snel genoeg naar mijn smaak. Ik denk dat ik ze daarentegen in De Bijstand helemaal geweldig had gevonden en dat daar de boel op z'n kop had gestaan, maar helaas voor onze Duitse broeders is dat niet het geval. Ze zullen er zelf vast schijt aan hebben, want door middel van hun deal met Destiny Records staan ze wel lekker in het voorprogramma van NOFX. Supercool voor die gasten natuurlijk!

Nadat de DJ weer geweldig werk heeft afgeleverd tussen de bands door is het tijd voor de headliner: Dear Landlord. Ik heb het idee dat nog redelijk wat mensen speciaal voor deze relatief nieuwe band uit de stoel zijn gekomen. Nu had ik het debuutalbum Dream Homes op deze website al eens de beste poppunk plaat van 2009 genoemd, maar dat betekent niet dat het live ook goed is. Ondanks dat mijn oordeel op het moment van spelen wat bedwelmd was kreeg ik het idee dat het heel erg goed was. Veel bezoekers bewogen wat (niet veel meer dan hoofden die knikken en vuistjes in de lucht, maar ach...) en ook na de show veel positieve feedback gehoord over de band. Ik krijg het idee dat de band niet veel headlined gezien er krap 25 minuten gespeeld waren voordat ze ermee wilden stoppen. Gelukkig bleven ze nog even om een aantal toegiften te spelen, maar ik betwijfel of ze echt veel langer dan 30 minuten op de planken hebben gestaan. Sowieso moet het gros van de punkbands (ook de goede) niet veel langer dan 30 minuten spelen en de smaak naar meer was juist een goed teken. Als de show van The Cute Lepers (met The Real Danger) op 13 mei half zo tof wordt als deze avond gaat het weer een mooi feestje worden!

 

 


Reacties

Gepost door: theprisoner Gepost: 05-05-10 19:40:42
Dear Landlord speelde inderdaad niet lang, maar ze hebben wel al hun nummers gespeeld (behalve Crashing). En een nieuw nummer zelfs!
Gepost door: trilob Gepost: 05-05-10 22:00:00
ik trokket!
Gepost door: nelson Gepost: 06-05-10 00:37:05
Ik ook. Die Dear Landlord LP is echt megacool.
Gepost door: gertje Gepost: 06-05-10 08:58:20
Prima avondje inderdaad ! !
Gepost door: triplezero Gepost: 06-05-10 09:27:48
Helaas gemist, maar ontzettend gave band DL.
Gepost door: nielsstortebeker Gepost: 06-05-10 12:38:03
Dear Landlord heeft precies 43 minuten op het podium gestaan. :p
Laat ze 3 minuten overlegd hebben of ze nog een toegift zouden geven of niet, hebben ze toch 40 minuten gespeeld.
Waarschijnlijk vonden jullie het zo leuk dat de tijd voorbij vloog!!!
Gepost door: pureandsimple Gepost: 06-05-10 12:49:54
Ach... Dat was helemaal niet zo m'n punt, maar ik had het vlak daarvoor over bands die kwamen touren met maar 1 plaat op zak enzo (en had het over Righteous Jams die een set van nog geen 15 minuten op aanvraag gewoon 2x speelde) daar komt een beetje die opmerking vandaan... Als ze 40 minuten hebben gespeeld vind ik dat sowieso meer dan zat!
Gepost door: nielsstortebeker Gepost: 06-05-10 13:33:08
Ach...wat dat betreft overklast toch niemand het debuutoptreden van Code Blue in De Bijstand. Set van 7 minuten, die ze voor het gemak ook maar 2x hebben gespeeld. :D
Gepost door: rikftk Gepost: 06-05-10 21:21:24
Voor de Static Radio liefhebbers: deze vrijdag te zien in De Groene Sael Breda, nog knusser dan The Stage!
Gepost door: innosencepunkrocker Gepost: 07-05-10 20:34:50
Cool showtje, met name Static Radio en Dear Landlord, ik trok t allemaal prima
Gepost door: digibeet Gepost: 11-05-10 14:14:48
Bands waren alle drie top. cd van Scheisse minelli doet het goed hier.

vond de DJ daarentegen en paardenballen zuigen. als altijd
Gepost door: pureandsimple Gepost: 11-05-10 16:17:14
hahaa!! :-D

© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact