Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

Elvis Jackson - Against the gravity

12-04-10 02:12:00 / door pureandsimple / band: Elvis Jackson / album: Elvis Jackson - Against the gravity (2009)

Elvis Jackson - Against the gravity

CD van de week Week 15 2010

Gezien de bandnaam, het artwork en titels als Not Here to Pray, Boyz & Girlz en A Glass of Tequila valt te verwachten dat er een (matige) pot pretpunk gaat komen. Niets blijkt echter minder waar! Stiekem is dit Elvis Jackson, afkomstig uit Slovenië, namelijk best wel goed. Zo goed zelfs dat deze band wat mij betreft helemaal niet zou misstaan in een collectie waar The Vandals, Pennywise en Unwritten Law een prominente plek hebben. Ik ben zelf trouwens niet zo'n persoon, maar weet wel wat kwaliteit is en Elvis Jackson weet dit te bieden!

De band doet me een beetje denken Bigwig meets NUFAN en ik hoor ook duidelijk de hand van producer Billy Gould (Faith No More) terug. Het is alleen jammer dat ervoor gekozen is om met nummers als Dry Your Tears, This Time. Boyz and Girlz en Street 45 ook de reggae en skapunk een plek te geven in het overwegend melopunkrock-repertoire. Desondanks weet de band met technische vaardigheden gecombineerd met catchyness en energie de soms ietwat inspiratieloze nummers en reggae-invloeden met speels gemak te compenseren.Toppertje van Oost-Europese bodem!

 

Score: 71/100

<< Dropkick Murphys - Live On Lansdowne, Boston MA The Real Danger - Making Enemies >>

Reacties

Gepost door: willemantillectual Gepost: 12-04-10 14:07:47
bandnaam vaker gehoord in postieve context. dus toch wel benieuwd.
Gepost door: pureandsimple Gepost: 12-04-10 19:08:33
Check de 'myspace-button' links naast de review even (1 klik is toch een minimale inspanning om ff te checken).
Ze spelen in augustus trouwens in Amsterdam (wellicht nog wel wat meer shows in Nederland rond die tijd?)
Echt een prima 'ouderwetsche' melodieuze punkrockplaat. Gaat zeker nog wel wat gedraaid worden zodra de zon doorkomt!
Gepost door: xanathos Gepost: 13-04-10 01:28:57
Een van mijn favo platen van all time wel denk ik. Gezien vorig jaar als voorprogramma van less then jake en ook live weten ze te schitteren. Een vreemde kruising van melo-punk (mooi woord ;)), ska en metal, zowel kwa sound als performance. Zorgt voor veel goede variatie, en ik kan ook echt niet wachten tot nieuw materiaal... :)
Gepost door: pureandsimple Gepost: 13-04-10 11:25:08
Plaat is een jaartje uit dus nieuw werk zal zeker nog wel een jaartje of anderhalf gaan duren. Als ze die ska er een beetje buiten weten te houden wordt het voor mij misschien ook wel een klassieker!
Gepost door: xanathos Gepost: 13-04-10 11:37:42
Ik vond die ska stukjes dr juist wel even lekker tussen. Bied wat afwisseling, iets dat voor mij redelijk essentieel is voor een plaat om em echt een klassieker te noemen...
Gepost door: benazz Gepost: 13-04-10 14:01:07
leuk plaatje!

© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact