Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

Screw Houston Start Screaming! - S/T

07-03-10 19:55:00 / door nielsdebruijn / band: Screw Houston Start Screaming! / album: Screw Houston Start Screaming! - S/T (2009)

Screw Houston Start Screaming! - S/T

 Met een bandnaam als Screw Houston Start Screaming denk je niet gelijk aan een hardcoreband. Toch hebben we hier te maken met een Nederlandse, jonge hardcore band die een lekker self-titled EP'tje hebben uitgebracht. Vier nummer, twaalf minuten vol muziek voor fans van Comeback Kid en soortgelijke iets rauwere bands. De vier nummers op deze EP klinken niet allemaal hetzelfde, de band heeft er goed aan gedaan variatie aan te brengen in de muziek. Iets dat helaas maar al te vaak vergeten wordt.

Hoewel de productie nogal zwak is mag je daar bij een beginnende band niet aan tillen. Helaas zijn ze op zoek naar een nieuwe drummer want de drums beuken toch het hardst op dit plaatje. De gitaarlijnen zijn niet zo origineel of tof als de drums maar zeker niet slecht. Zanger Roelof heeft een lekkere rauwe strot maar zou er goed aan doen op de komende release wat meer verschillende dingen met zijn stem te doen, nu is het geschreeuw nogal monotoon.

Hard, lekker energiek met een paar lekkere stampers. Ondanks die stomme bandnaam iets om in de gaten te houden.

Score: 70/100

<< Grey Days - Age of Reason Sweet Empire - The Flood >>

Reacties

Gepost door: rockstar217 Gepost: 09-03-10 01:29:51
Bij de bandnaam dacht ik eigenlijk direct aan een hardcoreband :')
Gepost door: ltgdaan Gepost: 10-03-10 20:34:04
Word, ik ook. De hoofd- en bijzinnen in deze review kennen overigens weinig congruentie, wat behoorlijk afbreuk doet aan de argumenten.
Gepost door: wokkel Gepost: 12-03-10 00:35:27
Ik vind het een ruige bandnaam die mij direct aan hardcore doet denken. Ben benieuwd wat voor muziek Niels in zijn hoofd had. De demo is ruig en divers. Dikke stampers voor een dikke pit. Ben benieuwd naar de show donderdag in Leiden. Moeten er verdomme wel meer mensen zijn dan de vorige keer in Den Haag.
Gepost door: trilob Gepost: 16-03-10 15:25:42
ik dacht aan screamooooooooooo....

vind het niet zo geweldig als ik eerlijk ben....

© copyright 2002 - 2020 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact