Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

Meleeh - To Live And Die Alone

01-03-10 12:58:00 / door flummox / band: Meleeh / album: Meleeh - To Live And Die Alone (2010)

Meleeh - To Live And Die Alone

Meleeh is een Zweedse hardcoreband die doet denken aan het ruigere werk van Poison The Well en aan de minder chaotische nummers van Converge. Ruig, hard en dit alles verpakt in een melodramatisch pakketje.

Om te beginnen ziet het artwork er prima uit. Voor de digipack verdienen de heren wat mij betreft een complimentje. Het ziet er allemaal professioneel uit. Dat schept dan ook hoge verwachtingen.

Muziekaal gezien komt Meleeh die belofte wel na. De nummers variëren in lengte en in tempo. Toch klinkt de plaat als één geheel. De gitaristen zorgen voor de melodie en de drummer zorgt ervoor dat er ook nog gebeukt wordt. Helaas is de productie niet geweldig. De zang staat te zacht in de mix en lijkt te kraken alsof er een laag stof achter de naald van je platenspeler is blijven hangen. Verder klinkt “To live and die alone” mij te iel. Er had best wat meer punch in mogen zitten. 

Meleeh’s “To live and die alone” zal niet een van mijn favoriete platen worden. Het is geen slechte plaat, maar hij steekt ook niet met kop en schouders boven de rest uit.

Score: 65/100

<< This Routine Is Hell - The Verve Crusade Grey Days - Age of Reason >>

Reacties

(Geen reacties gevonden)

© copyright 2002 - 2020 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact