Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

Bouncing Souls - Ghosts On The Boardwalk

21-02-10 22:11:00 / door mano-revolver / band: Bouncing Souls / album: Bouncing Souls - Ghosts On The Boardwalk (2010)

Bouncing Souls - Ghosts On The Boardwalk

CD van de week Week 08 2010

In 2009 bestonden The Bouncing Souls alweer twintig jaar. Dit feest werd gevierd naar de fans van de band toe door elke eerste van de maand in datzelfde jaar een gloednieuw nummer online te zetten wat gratis kon worden gedownload. Daarnaast werden deze twaalf (we hebben immers nog altijd twaalf maanden) songs over vier vinyl ep's verspreid en op onder andere tournees aan de man gebracht. Maar niet getreurd, mensen die geen platenspeler hebben en het niet zo hebben met downloads komen middels 'Ghosts On The Boardwalk' aan hun trekken. Deze plaat bergt namelijk al deze songs op één handige schijf.

Vraag is dan ook of je 'Ghosts On The Boardwalk', wat door het eigen Chunksaah Records word uitgebracht, moet zien als een nieuwe release of als een compilatie album. Persoonlijk houd ik het in het midden, het blijven natuurlijk liedjes die afgelopen jaar zijn opgenomen en nog niet eerder op cd zijn verschenen en sinds wanneer worden complete albums niet meer als download en op vinyl aangeboden? Je kan dan ook stellen niet met een compilatie te maken te hebben, maar met een cd die verlaat uitkomt.

Genoeg nagedacht, het is uiteindelijk de muziek die telt en op 'Ghosts On The Boardwalk' is daar niks mis mee. Ik heb menig plaat van deze band in de kast staan, maar om mezelf een die-hard fan te noemen gaat me iets te ver. Juist is het die groep (en wellicht ook andere geïnteresseerde die een gratis download niet afslaan) die deze nummers al op de harde schijf en/of platenbak hebben staan en ik vertel hun hierbij dan ook niets nieuws. Wel is het zo dat 'Ghosts On The Boardwalk' een erg gevarieerde plaat is geworden wat wellicht te maken zou kunnen hebben met het tijdsbestek waarin de nummers zijn opgenomen. Hierdoor klinkt het geheel vrij luchtig wat naar mijn mening de muziek alleen maar ten goede komt.

Niks mis dus met deze release. En zelfs aan de fans die het vinyl al in huis hebben word gedacht door middel van een kleine extra die op het cd-rom gedeelte van de schijf staat waarmee je de '20th Anniversary TV Special' kan bekijken. Leuk.

Score: 79/100

<< Crime In Stereo - I Was Trying to Describe You to Someone This Routine Is Hell - The Verve Crusade >>

Reacties

Gepost door: lowieke Gepost: 22-02-10 00:14:47
Ik vind het echt een bedroefd schijfje.
Gepost door: pureandsimple Gepost: 22-02-10 09:04:10
Het gebeurt niet vaak, maar ben het wel gedeeltelijk met Lowieke eens. En ik zie mezelf wel als die-hard fan! Met drie uitschieters en een hoop fillers vind ik dit misschien wel de minste plaat in 20 jaar (ik vind het werk voor de s/t ook niet zo geniaal trouwens). Misschien werkt het als losse 7"s wel goed en op plaat niet zo. Kweenie.
Gepost door: xanathos Gepost: 22-02-10 14:28:11
Wat een godenband. Ze gaan eigenlijk verder waar ze waren opgehouden met the gold record, en dat is an sich niet slecht. Mensen die verwachten dat er een tweede how i spent my summer vacation in de schappen ligt komen bedrogen uit. Het is allemaal net wat rustiger en wat ingetogener op een manier maar de 'souls komen daar mee weg. Ze hebben altijd al goed anthems kunnen schrijven en dat blijven ze kunnen. Gave plaat van een geniale band...
Gepost door: triplezero Gepost: 23-02-10 13:29:09
Als 7" werkt dit (daar staan trouwens ook extra non-cd tracks op), als Album niet echt. Teveel niemendalletjes en goede ideën die het net niet zijn. Doe mij HISMV en Gold Record maar.
Gepost door: donotspunk Gepost: 23-02-10 14:50:45
wel een aantal vette nummers maar wel veel minder dan de voorgaande albums, maar misschien komt het nog, was bij Anchors Aweigh ook zo
Gepost door: wokkel Gepost: 23-02-10 18:32:52
Ik heb de vierde 7" nog niet, dus mijn oordeel is mogelijk wat voorbarig. Ik denk dat dit niet mijn favoriete album is. Eigenlijk is alles goud wat de souls aanraken, maar ik had voor het eerst met de 7"s dat ik niet helemaal banana ging toen ik het opzette. Toch binnenkort even die laatste single oppikken zodat mn collectie compleet is. Het album laat ik mooi achterwege. Tis een keer goed ;-)
Gepost door: oudegarde Gepost: 25-02-10 15:09:26
29.04 in Rotterdam, WATT
30.04 in Venlo, Queensday Festival
Gepost door: cleany Gepost: 25-02-10 21:36:23
ik vind het een matige schijf, kan niet anders zeggen.
Gepost door: ometook Gepost: 17-03-10 15:00:50
Vergeten we niet dat Gasoline een vet nummer is, gasten? Dan is het goed!

© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact