Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

Don't Mention The War - Whack A Mole

28-01-10 15:53:00 / door nielsdebruijn / band: Don't Mention The War / album: Don't Mention The War - Whack A Mole (2009)

Don't Mention The War - Whack A Mole

Don’t Mention the War trekt met hun verschrikkelijk lelijk artwork absoluut geen aandacht. Althans, niet het soort dat ze zouden willen. Ook de live foto’s zijn behoorlijk saai en standaard.

Gelukkig is de muziek dat niet. In zes nummer (ongeveer 24 minuten) laat de band horen verschillende genres vrij goed te vermengen. Door de zang (beste punt van de band) denk je al snel aan Converge of andere screamo bands maar qua muziek zit de band niet op het spoor van hele technische metal. Er is ruimte voor melodie tussen al het beukwerk. Dit is sterk te merken op #5, waarbij de zang behoorlijk laat invalt.

Helaas zijn veel melodieuze stukken nogal saai, de band moet nog een weg vinden op ook de opbouw spannend te maken, niet alleen de climax. Het betere beukwerk lijkt vaak nog net teveel op elkaar. Het meest geniet ik van het laatste nummer ‘Flesh before Bread’, waarin de band echt ver durft te gaan en een soort Between the Buried and Me tussenstuk in het nummer heeft gestopt.

Potentie is er zeker, mits de band dit ook live kan overbrengen. Op de full-lenght vallen de stukjes hopelijk beter in elkaar want ondanks de gebreken smaakt dit goed geproduceerde EP’tje naar meer.

 

Score: 75/100

<< Citizens Patrol - Demo Human Demise - The Odditorium >>

Reacties

Gepost door: screwhouston Gepost: 31-01-10 18:48:02
Harde plaat!

© copyright 2002 - 2020 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact