Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

Bazzookas - S/T

10-01-10 17:30:00 / door kc78 / band: Bazzookas / album: Bazzookas - S/T (2009)

Bazzookas - S/T

Het debuut van de Bazzookas is al een tijd online gratis te downloaden maar door omstandigheden nog niet op punx.nl verschenen. De Bazzookas is, zoals de naam al doet vermoeden, een samenwerkingsverband tussen Bazz van Van Katoen en The Palookas.

 

De liefhebbers van Van Katoen herkennen ongetwijfeld alle tracks gezien het slechts Ska versies betreffen van eerder verschenen nummers van Van Katoen. Voor zo ver ik weet is “Donderop” de enige track die nog niet eerder uitgebracht is. Voor de liefhebbers van The Palookas is de Ska sound uiteraard ook zeer herkenbaar. De vraag is alleen of de achterban van de Palookas zich wel kunnen vinden in de zang van Bazz van Van Katoen.

 

Voor de genen die met beiden nog niet bekend zijn kun je rekenen op Nederlandstalige ska in de stijl van de Hardheid. Muzikaal is er niets op aan te merken, de Palookas weten hoe je goede ska maakt. Daar ik niet echt fan ben van Van Katoen wringt de schoen bij mijn dan ook een beetje bij de zang. Weliswaar probeert Bazz zijn zang, ten opzichte van zijn geluid bij Van Katoen, iets meer te laten passen bij de Skasound van the Bazzookas. Helaas kan hij mij nog steeds niet overtuigen, maar goed ongetwijfeld zal hij zeker kunnen rekenen op de aanhang van Van Katoen.

 

Tja, een eindoordeel, als ik de zang de doorslag laat geven is het niet meer dan een dertien in een dozijn plaatje, leuk voor de liefhebbers van beide bands en eventueel liefhebbers van Nederlandstalige Ska. Vast leuk voor feesten en partijen en misschien nog wel goed genoeg voor TMF. Het clipje behorende bij “Doet het dan zelf” is overigens nog wel een vermelding waard en zeker nog wel origineel te noemen. Gelukkig is de plaat gratis te downloaden dus een miskoop zul je er zeker niet aan hebben, voor de nieuwsgierigen is een bezoekje aan de website dus aan te bevelen.

 

Score: 69/100

<< Warfect - Depicting The Macabre In-Sane - Trust These Hands... Are Worthless >>

Reacties

Gepost door: xanathos Gepost: 11-01-10 03:01:55
Zeker een leuk concept, en hoewel ik van zowel de palookas als van katoen geen groot fan band vind ik de combi wel weer leuk gelukt. De live shows zijn overigens ook het vermelden waard, want als ze zelfs het vastgeroestte leidschendam op hun kop kunnen krijgen, dan staat er wel wat goeds...
Gepost door: pureandsimple Gepost: 11-01-10 08:43:34
Twee ON-GE-LO-FE-LIJK-E KUTbands die zonder twijfel goed bij elkaar passen.
Gepost door: ifor Gepost: 12-01-10 14:20:04
twee keer min is nog altijd plus!

ik vind het een leuke plaat
Gepost door: stealth88 Gepost: 14-02-10 11:20:17
Wanneer stoppen ze? facking saai
Gepost door: stealth88 Gepost: 14-02-10 11:23:03
Wanneer stoppen ze? facking saai beter van katoen

© copyright 2002 - 2020 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact