Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

Fields On Fire - S/T

09-11-09 10:33:00 / door flummox / band: Fields On Fire / album: Fields On Fire - S/T (2009)

Fields On Fire - S/T

Fields On Fire is een hardcore band uit het zuiden van Brabant. Hoewel de band al sinds 2005 bestaat, is de huidige bezetting pas sinds 2008 een feit . De nieuwe DIY demo telt twee nummers en de DIY aanpak is voor deze jongens zeker niet onverdienstelijk.

Twee nummers geven slechts een beperkte indruk van een band, toch zet Fields On Fire een heel behoorlijke demo neer. Het geluid is niet geweldig, maar zeker niet slecht. De nummers bevatten een mooie mix van snelle melodie en “back to basic” midtempo stukken. Vooral de slim gevonden combinatie, met een vuige rockriff veraste me. 

De zanger klinkt als menig klassieke hardcore zanger. Dat is niet negatief, want hardcore bestaat vooral uit 13 in een dozijn bands. Het gebruik van een beproefde methode, zorgt ervoor dat je precies in het juiste straatje valt, maar ook dat je niet boven het gros uitsteekt. De teksten bevatten best leuke stukken, maar zouden wat mij betreft iets cryptischer mogen.

Mijn beeld van deze demo is dan ook overwegend positief. Als Fields On Fire live net zo energiek is als op deze demo, dan ben ik zeer benieuwd naar de volgende release!

<< Commitment Crew - What Are You? One Voice - Break Free >>

Reacties

(Geen reacties gevonden)

© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact