Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

Dir En Grey - Average Blasphemy

11-10-09 13:44:00 / door mano-revolver / band: Dir En Grey / album: Dir En Grey - Average Blasphemy (2009)

Dir En Grey - Average Blasphemy

Dir En Grey, persoonlijk kan ik er geen genoeg van krijgen. Blijkbaar ben ik niet de enige, want de Tivoli in Utrecht was afgelopen juni goed gevuld en tevens vallen de releases van deze Japanse 'crossover' band als verse appels van de boom want 'Average Blasphemy' is inmiddels alweer de derde Europese release van dit jaar. Net als de vorige twee releases betreft het ook hier weer een DVD en is dit inmiddels alweer de vierde (!) DVD die ik van de band mag recenseren.

Echter waren de vorige drie DVD's twee live registraties en één, soort van, tour documentaire. 'Average Blasphemy' tapt uit een ander vaatje en bevat dertien promotie video's die gemaakt zijn voor diverse nummers van de laatste twee albums 'The Marrow Of A Bone' en 'Uroboros' die in 2007 en 2008 zijn uitgekomen.

Uiteraard zal je deze video's ook op menig videokanaal op het internet terug kunnen vinden, maar de vaak wat slechtere kwaliteit en het kleinere formaat aldaar doet de prachtige videoclips die Dir En Grey produceert niet ten goede. Want net als de muziek van de band zijn de video's niet alleen mooi om te zien, maar ook intens, indrukwekkend, boos en shockerend waar in dood, verderf en de Amerikaanse atoom-aanvallen op Japan centraal lijken te staan. Zo goed als elk video is een korte Japanse horrorfilm waarbij de meest zieke scènes, helaas, gecensureerd zijn. Jammer, want voor Europa is dat natuurlijk helemaal niet nodig.

Toch heb ik genoten van dit visuele spektakel met als hoogtepunten de video's van 'Vinushka' (met indrukwekkende beelden uit de tweede wereldoorlog) en 'Agitated Screams Of Maggots' (gruwelijk ziek getekende clip) mijn favorieten zijn. Fans van de band kunnen deze DVD release dan ook blind aanschaffen, sterker nog... het is verplichte kost!

(Geen cijfer, video compilatie)

OKAMI RECORDS

<< Big Drill Car - A Never Ending Endeavor Parachutes - The Working Horse >>

Reacties

(Geen reacties gevonden)

© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact