Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

Big Drill Car - A Never Ending Endeavor

11-10-09 13:24:00 / door kc78 / band: Big Drill Car / album: Big Drill Car - A Never Ending Endeavor (2009)

Big Drill Car - A Never Ending Endeavor

De laatste tijd zijn er veel 80’s punkbands die besluiten dat het weer hoogtijd is om weer op de bühne te gaan staan. Zo besloot ook het uit California afkomstige Big Drill Car dat de tijd rijp was voor een reünie. Ondanks dat de band, die tussen 1987 en 1995 zijn hoogtij dagen kende, niet direct een klinkende naam heeft hebben ze zeker wel een functie in de geschiedenis van de punk en hardcore scéne. Hun sound beïnvloede bands als “All” en “Dag Nasty” en kan worden gezien als het begin van de melodische hardcore. De bandnaam prijkt ook bij de nieuwere bands zoals “The Real Danger” op de lijst van bands die als inspiratiebron gelden.

 

Het album “A never ending endeavor” bestaat voornamelijk uit materiaal uit 1991-1994 aangevuld met een vijftal nieuwe nummers. Tussen de 20 tracks vind je verschillende stijlen en zijn meerdere lijnen te trekken naar stromingen en bands. Enerzijds hoor je overeenkomsten met bijvoorbeeld de jonge jaren van bands als Greenday. Bij een enkel nummer moet ik zelfs bijna aan Nirvana denken. Het recentere werk bestaat voornamelijk uit melodieuze poppunk met hier en daar een vleugje sleazy rock. Daarnaast is er op het album nog ruimte voor het door al velen bands gecoverde “Surrender” van Cheap Trick.

 

Een beoordeling van deze plaat is niet eenvoudig. De genen die de band van vroeger kennen zullen mogelijk zwijmelen in jeugdsentiment. Anderzijds is de sound van de band inmiddels wel weer wat gedateerd te noemen. De oudere nummers zijn volgens mij ook direct overgenomen van de mastertapes uit de jaren ’90 wat de geluidskwaliteit, ten opzichte van de nieuwe tracks, niet ten goede komt. Kortom voor de fans waarschijnlijk een musthave maar voor mij slechts kastvulling. 

 

 

  

 

Score: 62/100

<< Ripmen - Rott In Pieces Dir En Grey - Average Blasphemy >>

Reacties

(Geen reacties gevonden)

© copyright 2002 - 2020 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact