Sensational Skydrunk Heartbeat Orchestra - Grown

30-09-09 15:52:00 / door kc78 / band: Sensational Skydrunk Heartbeat Orchestra / album: Sensational Skydrunk Heartbeat Orchestra - Grown (2009)

Sensational Skydrunk Heartbeat Orchestra - Grown

The Sensational Skydrunk Heartbeat Orchestra mag zich een heus orkest noemen getuige de negen mans bezetting. Het uit Aichach komende orkest bestaat nu vier jaar en hebben zich via locale bandcompetities in de kijker weten te spelen, uiteindelijk heeft dit geleid tot een contract bij Rookie Records.

 

Na een tweetal EP’s “Don’t Worrie Be Happy” en “Having A Pretty Long Band Name We Decided To Take A Short One For This EP But Damn! It didn’t Work Out” is het nu tijd voor een volledig album. Voor hun eerste full lenght hebben de heren zich overigens weten te beperken tot de titel “Grown”.

 

Wat de bandnaam en bezetting doet vermoeden gaat het hier om Ska-punk collectief dat meerdere stijlen combineert. Op het 11 tracks durende album hoor je een mix van Ska, Reggae en Punkrock. Naast de standaard Ska-punk bezetting beschikt de band ook over een accordeonist, een percussionist en een DJ. Door deze bezetting in de band in staat een fris en zomers geluid neer te zetten. Je moet hierbij zeker denken aan bands als Reel Big Fish, The Pietasters en The Mad Caddies. Qua zang zit frontman Josh Stadlmaier dichter bij Aarron Barret van “The Fish”. Zijn stemgeluid, volledig accentloos, past uitstekend bij de “sound” van de band en weet hij ook op verschillende manier in te zetten. Van hoog naar laag en hier en daar een theatrale intonatie.

 

“Grown” is een lekkere afwisselende plaat waarin te horen is dat de band stuk voor stuk bestaat uit uitstekende muzikanten. Na het intro laten de heren in de volgende tien tracks horen van meerdere markten thuis te zijn. Up-tempo ska, lekkere Reggae nummers en zelfs een ballad. Als “Grown” staat voor de vooruitgang die deze band in de afgelopen vier jaar heeft dan kunnen we nog een hele boel meer van deze band gaan verwachten, een band die nu al zo volwassen klinkt heeft ongetwijfeld nog meer verrassingen in de toekomst.

 

Waar de herfst eigenlijk zijn intrede al heeft gedaan zorgt The Sensational Skydrunk Heartbeat Orchestra voor een heerlijke nazomer. Met deze plaat verdwijnt je herfstdepressie als sneeuw voor de zon.

 

Score: 81/100

<< Funeral Dress - Global Warning Paramore - Brand New Eyes >>

Reacties

Gepost door: xanathos Gepost: 30-09-09 18:59:43
Supervette band dit! Zeker potentieel als een van de favo bands...

© copyright 2002 - 2020 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Adverteren - Contact - Crew