Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

Minus-One - The Kids Don't Skate Here

01-09-09 19:32:00 / door kc78 / band: Minus-One / album: Minus-One - The Kids Don't Skate Here (2009)

Minus-One - The Kids Don't Skate Here

Sommige bands hebben soms de tijd nodig om na enkele demo’s een full lenght plaat uit te brengen. Punkrock veteranen Minus-One vonden het na ruim 25 jaar pas eindelijk tijd voor “The Kids Don’t Skate Here”. Als de heren op zich zelf doelen dan had het album ook “The kids run around in wheelchairs here” geheten kunnen hebben. Niets ten nadele van een aantal bands, die ook in de begin jaren tachtig begonnen zijn, maar misschien wel meer met hun tijd zijn meegegaan.

 

Ik moet bekennen dat ik de band vooraf alleen ken van het feit dat veel punkrock iconen hun inspiratie vonden in Minus-One. Door velen worden ze gezien als grondleggers van de huidige Skate Punk. Op zich kun je in de sound wel een stukje terug horen van de begin platen van ondermeer de Descendents. Toch blijft er bij het beluisteren van de plaat weinig over van het mythische dat rond de bandnaam hing. Als ik terug denk aan de eerste concerten die ik bezocht en hoe geweldig ik die bands toen vond gaat dit voor Minus-One vrees ik ook op.

 

Ongetwijfeld zal de band veel muzikanten de aanzet hebben gegeven voor het beginnen van een band maar zelf hadden ze beter dit plaatje achterwegen kunnen laten. Ondanks dat de heren 25 jaar ouder zijn zitten ze muzikaal gezien nog steeds in de begin jaren tachtig.

 

Misschien een hebbedingetje voor generatiegenoten of liefhebbers van de “80’s sound”.

Al met al kunnen we misschien van de heren leren dat je maar beter kunt stoppen op je hoogte punt. Voor Minus-One had het definitieve einde van mijn part al in 1986 mogen liggen.

 

Score: 60/100

<< Trapped Under Ice - Secrets of the World Cococoma - Things Are Not All Right >>

Reacties

Gepost door: georgew Gepost: 02-09-09 17:25:08
Ik zie t niet als een negatief punt dat deze band nog steeds dezelfde muziek maken als in de jaren ´80. Je kan een band toch beter inhoudelijk beoordelen dan alleen op het `genre´? Als het nou ook eens bagger zou zijn ingespeeld, dan snap ik je 60/100 score wel, maar om deze band nou zo laag te beoordelen omdat ze nog steeds hun "eigen" sound hanteren vind ik heel erg kort door de bocht. Zou jij een SNFU en een Agent Orange ook maar 60/100 geven, omdat ze niet zoals The Descendents en Bad Religion "volwassener" zijn gaan spelen??
Gepost door: bertman Gepost: 03-09-09 00:38:40
De myspacelink klopt niet.
het moet zijn: myspace.com/theoriginalminusone
de oude stijl van bands als agent orange, the replacements en husker du (met een beetje goede wil), maar dan zonder ballen. Op zich wel netjes gedaan, maar dat is ook gelijk het grote minpunt: te netjes, te braaf.
Die 60/100 past wel bij de muziek, vind ik. En dus niet alleen omdat ze niet met hun tijd mee zijn gegaan.

© copyright 2002 - 2020 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact