Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

OTIS - Storm Is Coming

24-08-09 00:00:00 / door mano-revolver / band: OTIS / album: OTIS - Storm Is Coming (2009)

OTIS - Storm Is Coming

CD van de week Week 35 2009

Otis, ik vind het een steengoede band. Maar blijkbaar heb ik van het muzikale genre waar deze Nederlanders zich in bevinden weinig kaas gegeten. Ik meen dat ik in de bijgevoegde biografie voor het eerst een quote van mezelf tegen kwam en mijn omschrijving van Otis' eerste album verschilde nogal van mijn journalistieke vrienden van menig gerenommeerd Nederlands vakblad. Oh well, 'Good Cop Bad Mood' was hoe dan ook erg vet, een lijn die word voortgezet op het nieuwe album 'Storm Is Coming'.

Ironisch genoeg luisterde ik dit album voor het eerst nadat de KNMI afgelopen week een weeralarm had afgeroepen. Uiteindelijk viel dat uiteindelijk allemaal wel mee, iets wat niet gezegd kan worden van Otis zijn nieuwste, tevens tweede, telg. Opnieuw giert dit vijftal snoeihard door mijn speakers en hoewel de titel van het album niet op de muziek is gebaseerd, misschien met een kleine knipoog, knalt de door Snapcase en Refused geïnspireerde hardcore als een wervelstorm uit mijn stereotoren.

Waar de titel van het album, en daarmee ook alle teksten, wel op zijn gebaseerd is het gedicht 'La Bateau Ivre' van Arthur Rimbaud uit 1871 wat een aantal fraaie, doch korte, teksten oplevert. In totaal staan er tien nummers op 'Storm Is Coming', waarvan, wat mij betreft, het laatste 10:38 durende 'Sinking Ship' achterwege gelaten had mogen worden. De overige negen nummers zijn van hoogstaande kwaliteit die in combinatie met de teksten en het mooie artwork opnieuw voor een kwaliteitsproduct van eigen bodem zorgt.

Vond je 'Good Cop Bad Mood' al zeer goed te pruimen dan ga je zeker van de intensiteit van 'Storm Is Coming' genieten. Otis is coming! En hoe.

BLACK DEATH

Sidenote: Met deze 'CD van de Week' vieren we ons 1 Jarig 'CD van de Week' jubileum. Hoera!

Score: 80/100

<< Memphis May Fire - Sleepwalking Constants - The Foundation; The Machine; The Ascenion >>

Reacties

Gepost door: screwhouston Gepost: 24-08-09 00:44:20
Harde band + harde cd!
Gepost door: xanathos Gepost: 24-08-09 01:39:05
Tsja..tis vooral..hard.

Een beetje net als bij een rene SG om maar wat te noemen; Je moet er zin in hebben...
Gepost door: rikftk Gepost: 24-08-09 16:08:42
Supergoede plaat, die het helaas net niet haalt bij de meer catchy voorganger Good Cop, Bad Mood. Dat laatste nummer Sinking Ship is inderdaad een miskleun van jewelste, die afbreuk doet aan het perfecte ECHTE einde van de plaat, die microfoon ploenk aan het einde van Cast The First Stone.
Gepost door: frankbootstomp Gepost: 24-08-09 17:49:53
harde band
Gepost door: psychovh Gepost: 26-08-09 16:59:07
Gave cd, gaaf artwork!
Gepost door: auc Gepost: 29-08-09 12:01:02
super gave band!!! Dinsdag in het voorprogramma van jello Biafra (Dead Kennedys) maar weer eens bekijken/beluisteren!

© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact