Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

Toxpack - Epidemie

10-08-09 00:00:00 / door mano-revolver / band: Toxpack / album: Toxpack - Epidemie (2009)

Toxpack - Epidemie

CD van de week Week 33 2009

Toen mij het nieuws bereikte dat Toxpack bij People Like You Records was ik toch enigszins verbaasd want ondanks het feit dat het label wel enige Oi! / streetpunk releases op zijn naam heeft staan vond ik de band uit Berlijn niet echt in het rijtje van People Like You z'n bands passen. Maar toen het nieuwe album 'Epidemie' enige keren de revu was gepasseerd vielen alle puzzelstukjes direct op zijn plaats.

People Like You is namelijk één van de grootste Duitse labels die er is wanneer het aankomt op 'underground' bands en Toxpack zet zich met 'Epidemie' in één keer op de kaart. Ik was al enthousiast over het vorige album 'Cultus Interruptus' maar 'Epidemie' overtreft dit album op alle vlakken. Cliché uitspraken als 'mokerslag', 'vuistslag in het gezicht' en 'stomp in de maag' worden te pas en te onpas geroepen maar met dit nieuwste werk van Toxpack zijn ze stuk voor stuk waar.

Want wat is 'Epidemie' ongelooflijk hard en agressief ingespeeld, alles wat je van een Duitstalige streetrock band mag verwachten vind je terug op de twaalf (dertien inclusief bonustrack) nummers die het album rijk is. Je hoorde Toxpack per album al groeien maar met 'Epidemie' heeft de band zichzelf overtroffen. Een mix van Motörhead en Böhse Onkelz is wat door mijn hoofd schiet als ik naar deze plaat luister, of Toxpack zo'n grootheid in Duitsland als laatstgenoemde zal worden is natuurlijk nog maar de vraag, de muzikale randen zijn namelijk vlijmscherp, maar als liefhebber van het streetrock genre een absolute must.

Uiteraard zijn er ook op 'Epidemie' enkele gastmuzikanten te vinden zoals Gary Meskil van Pro Pain op het nummer 'No Remorse' en Joost de Graaf en Erik Wouters van Discipline op 'Steig Ein', niet dat de band het nodig heeft maar het maakt het geheel wel af. Ik heb dan ook niks aan te merken op 'Epidemie', het enige wat misschien van mij niet had gehoeven is de bonustrack 'Schmutziger Pakt' gezien dit nummer niet zo sterk is als de originele twaalf tracks van het album, maar dat terzijde. Voor de rest niks dan hulde voor dit ongelooflijk brute album.

I USED TO FUCK PEOPLE LIKE YOU IN PRISON RECORDS

Score: 90/100

<< 8control - You Should Have Cared Cyco Jake And The Fuck Ups - S/T >>

Reacties

Gepost door: streetpunk0i Gepost: 10-08-09 11:46:29
Zeer harde band, mss wel een van mijn grootste favorieten in de duitse streetrock/oi scene. Ga deze plaat ook zeker ff checken, ben zeer benieuwd!
Gepost door: mano-revolver Gepost: 10-08-09 16:52:42
Marnix is er allerminst van gecharmeerd, maar ik zeg het je: MOKERHARD!
Gepost door: pureandsimple Gepost: 10-08-09 17:18:00
Ik vind 95% van die Duitse streetrock geen flikker aan en Toxpack behoord voor mij zeker niet tot de overgebleven 5%. Eerlijkheid gebied te zeggen dat ik mijn mening omtrent Toxpack volledig gebaseerd heb op Stadtgeflüster en die split EP met Stomper 98 in een tijd dat ik overgoten werd door Duitse matigheid. Enorm veel middelmatige rommel binnen gekregen via DSS meen ik me te herinneren. Al die releases zouden klinken als Troopers en Onkelz, maar ik ben geen enkele band tegengekomen die dat niveau haalde. Uiteindelijk heb ik vrijwel al die droevigheid in ene met de vuilnisman meegegeven toen bleek dat ik er niemand blij mee kon maken.

De nieuwe nummers die ik op myspace heb gehoord klinken al 10x beter dan alles wat ik hiervoor gehoord heb van Toxpack dus wie weet moet ik mn mening wat bijstellen, maar ik verspil waarschijnlijk mijn tijd liever aan andere bands in genres die me wat meer liggen...
Gepost door: streetpunker Gepost: 10-08-09 19:05:32
ik vind ze ook niet echt boeie.
heb ze een paar x live gezien en ze hebben me eigelijk nooit echt kunnen overtuigen.

© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact