Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

Paint it Black - Amnesia

29-06-09 00:00:00 / door flummox / band: Paint it Black / album: Paint it Black - Amnesia (2009)

Paint it Black - Amnesia

CD van de week Week 27 2009

Paint it black is al enige tijd goed bezig in de hardcore/punk scène. De eerste twee albums werden bijna onomstreden als klassiekers bestempeld. Wat wil je ook met zwaargewichten als Dan Yemin en Dave Wagenschutz in de basis. Dave is ondertussen vervangen door Jared Shavelson en hun laatste album “New Lexicon” was voor velen een plaat die een aantal luisterbeurten nodig had om aan te slaan. Met hun nieuwe Ep Amnesia slaan ze de brug tussen het eerdere werken en de laatste plaat.

De 7” van Paint it Black geeft in tien minuten weer, waar de band het beste in is. Harde, agressieve hardcorepunk waarbij beukende riffs en snelle melodieën elkaar afwisselen. In het nummer “Bliss” zou je zelfs wat van “As friends Rust” kunnen herkenen, terwijl Salem meer doet denken aan nummers als Attacus Finch en We Will Not van eerdere albums. Productioneel gezien is er weinig op aan te merken. Het klinkt precies zoals je van Paint It Black mag verwachten.

Zonder er verder te veel woorden aan vuil te maken, durf ik te zeggen dat de 7” de potentie heeft om mijn favoriete single van het jaar te worden. De grootste concurrentie zal komen van het label Fat Wreck, die dit jaar nog een 7” van Paint It Black zal uitbrengen.

Score: 85/100

<< Nim Vind - The Stillness Illness Powersolo - Bloodskinbones >>

Reacties

Gepost door: nelson Gepost: 29-06-09 01:24:42
Quote
Zonder er verder te veel woorden aan vuil te maken, durf ik te zeggen dat de 7” de potentie heeft om mijn favoriete single van het jaar te worden.


Zeker. Verwacht binnekort het pakketje van Bridge 9 op de deurmat. Nummers al wel op mp3 en loeiend goed bevonden.

QuoteDe grootste concurrentie zal komen van het label Fat Wreck, die dit jaar nog een 7” van Paint It Black zal uitbrengen.


Dat wist ik niet. Wel cool alternatief voor een hardcore-punk band in plaats van om de zoveel jaar een full length uitbrengen.
Gepost door: tom Gepost: 29-06-09 18:00:59
Ik ben echt reuzebenieuwd naar deze plaat. Hopelijk heeft een NL distro hem binnenkort in de bak staan.
Gepost door: flummox Gepost: 29-06-09 21:33:19
Hij is geniaal!
Gepost door: nielsdebruijn Gepost: 29-06-09 23:06:11
Hij is erg vet, ondanks dat de eerste vier nummers onder CVA-achtig doorstampen vallen is denk ik het laatste nummer toch mijn favoriet.
Gepost door: trilob Gepost: 30-06-09 19:12:58
prima ep dit. prima bandje ook.

© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact