Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

Majestic Downfall - Temple Of Guilt

09-05-09 19:42:00 / door mano-revolver / band: Majestic Downfall / album: Majestic Downfall - Temple Of Guilt (2009)

Majestic Downfall - Temple Of Guilt

Zo nu en dan komt er een zware dobber op de redactie voorbij waar je als recensist gewoon moeite mee hebt. Niet zozeer met het luisteren naar desbetreffende release, maar meer om te verwoorden wat je er van vindt. Je vind het goed (of juist niet) maar weet niet hoe je dit in een recensie moet verpakken omdat je expertise op het gebied van een bepaald genre (of misschien wel band) niet toereikend is. En dan kan je wel semi-intellectueel gaan doen, maar daar heeft niemand natuurlijk wat aan.

Waarom schrijf ik dit? De Mexicaanse formatie Majestic Downfall is namelijk zo'n band. In totaal bevat het album 'Temple Of Guilt' slechts vijf nummers, maar de speeltijd is ruim 55 minuten. De nummers zijn ongelooflijk lang, maar door de variatie absoluut niet langdradig. Tevens maakt de band geen 'enge eftelingmetal' zoals Marnix het graag noemt maar logge doom metal en is dat allemaal verzonnen door één beste man met de naam Jacobo die op 'Temple Of Guilt' word bijgestaan door drie gastmuzikanten.

Zelf kan ik sommige passages op 'Temple Of Guilt' waarderen maar over het algemeen ben ik er toch niet helemaal kapot van. Ligt het genre jou wel, beluisteren dan eerst de songs op de band zijn Myspace, want veel meer kan en wil ik er niet over kwijt.

MY KINGDOM MUSIC

Score: 60/100

<< Towerblocks - The Good, The Bad & The Punks Anti-Flag - The People Or The Gun >>

Reacties

(Geen reacties gevonden)

© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact