Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

Wau Y Los Arrrghs!!! - Viven!!

25-03-09 23:14:00 / door mano-revolver / band: Wau Y Los Arrrghs!!! / album: Wau Y Los Arrrghs!!! - Viven!! (2009)

Wau Y Los Arrrghs!!! - Viven!!

Een grote kenner van het garagepunk genre ben ik niet, maar naar de bescheiden collectie in mijn platen en cd kast luister ik met veel plezier. Sinds enkele weken mag hier ook WAU y Los ARRRGHS!!! (vanaf nu WAU) tweede album ‘¡¡¡ Viven !!!’ aan toegevoegd worden.

De eerlijkheid moet bekennen dat ik nog niet bekend was met WAU voordat deze promo op de deurmat viel. Maar de band is Spaans en komt uit op Munster Records dus het moet wel tof klinken dacht ik zo. Uiteraard had ik geen ongelijk en schalde ‘¡¡¡Viven !!!’ in hoog tempo enkele malen door mijn speakers. De sound van WAU is erg rauw maar bezit, mede dankzij dankbaar gebruik van het orgel (waar ik groot fan van ben), over genoeg soul waarbij de elf nummers die de plaat rijk is stuk voor stuk van een ‘Back From The Grave’ compilatie geplukt hadden kunnen worden.

Enige nadeel misschien is dat de helft van het album covers zijn van onder andere The Hatfields, The Lyrics en The Troyes. Bandnamen die in mijn oren net zo obscuur klinken als de versies die WAU ten gehore brengt. Persoonlijk heb ik er geen problemen mee en de fans van het garagepunk genre weten ongetwijfeld wat ze te wachten staat.

MUNSTER RECORDS

Score: 70/100

<< The Priceduifkes - She Spells Disaster Alias Caylon - Follow The Feeder >>

Reacties

Gepost door: stefanstardumb Gepost: 26-03-09 01:24:34
Ben benieuwd. Eerste album op Voodoo Rhythm was in ieder geval een knaller en live shows zijn altijd een gekkenhuis!
Gepost door: pureandsimple Gepost: 26-03-09 17:17:44
Die eerste plaat is GE-fukkin'-WEL-DIG, maar deze plaat was best wel een let down. Misschien heeft het meer tijd nodig, maar ik heb het gevoel dat deze plaat eerder een stapje achteruit is dan vooruit.

© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact