Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

The Priceduifkes - She Spells Disaster

24-03-09 19:04:00 / door satanicsurfers / band: The Priceduifkes / album: The Priceduifkes - She Spells Disaster (2008)

The Priceduifkes - She Spells Disaster

Ook in België bestaan punkrockbands met onzinnige namen. The Priceduifkes zijn er daar één van. In 2007 bracht de band "Punkrock Afterparty" uit. Deze plaat is ook direct de manier waarop ik met de band bekend raakte. Nu is de band terug met "She Spells Disaster" welke uitgebracht is door het eigen Skintight Records.

Als liefhebber van 90's punkrock wist ik eigenlijk al dat ik de nieuwe Priceduifkes plaat waarschijnlijk wel zou gaan waarderen. Ik had echter niet verwacht dat de plaat direct stukken beter zou zijn als zijn voorganger. Waar bij deze voorganger nog wat chaos heerste lijkt de band nu veel beter op elkaar ingespeeld. Ook de zang van meneer Ricky D. is sterk vooruitgegaan. Toch geeft "She Spells Disaster" mij een beetje een dubbel gevoel. Enerzijds vind ik het een puik plaatje met een aantal nummers die er echt uitspringen en zelfs dagen in mijn hoofd blijven hangen. Anderzijds had ik misschien net wat meer verwacht (of gehoopt). Punkrockbands als deze staan vaak al bekend om het schrijven van niet al te lange nummers en als je dan ook nog eens "maar" 8 nummers op een plaat zet is deze echt zo voorbij. Ik denk dat de plaat wat completer zou zijn met wat meer speeltijd.
Zoals ik al aanhaalde staan er tussen deze 8 nummers dan wel weer twee nummers die erg sterk zijn en dan ook blijven hangen in mijn hoofd. Deze nummers zijn "I Fucked Up" en "Loser Anthem" welke beide te beluisteren zijn op de myspace van de mannen. Met name "Loser Anthem" zal nog een ware cult-hit worden in de Belgische punk-rock scene.

Afgezien van de lengte heb ik ook eigenlijk niet veel aan te merken op deze plaat. De band heeft hoorbaar veel vooruitgang geboekt. Ook werken de Priceduifkes lekker hard op het moment, want er zit al weer een nieuwe EP met 3 nummers in de molen. Ik hoop dat dit werken ook beloond zal worden in nog meer toffe shows in de België en bij ons in Nederland!

Score: 70/100

<< MxPx - On The Cover II Wau Y Los Arrrghs!!! - Viven!! >>

Reacties

Gepost door: xanathos Gepost: 24-03-09 23:14:00
Erg lekkere band. Kwam via rocktoons.com op de naam, ben t gaan googlen en ben sindsdien wel in voor een nieuwe plaat van deze jongens. Tuurlijk wat ongepolijst en alles hier en daar, maar dat het nog heel groot kan gaan worden, daar twijfel ik niet aan...
Gepost door: satanicsurfers Gepost: 24-03-09 23:58:52
deze band geeft mij inderdaad een beetje een heideroosjes in hun jonge jaren gevoel...

maar goed dan moet er nog veel gebeuren :)
Gepost door: jgarde Gepost: 25-03-09 00:05:43
leuke band hoor!
Gepost door: arnobob Gepost: 25-03-09 11:19:07
Gaaf plaatje,en errug gezellige gasten!

Gepost door: mankinddestroys Gepost: 26-03-09 21:26:50
Erg leuk.
Gepost door: timoc Gepost: 29-03-09 20:37:45
supertof schijfke ! sympathieke dudes en altijd leuk om live bezig te zien, aanrader !
andere goede band uit dezelfde streek die zeker de moeite waard is om uit te checken, zijn the headshots: http://www.myspace.com/joepylerandtheheadshots
Gepost door: xanathos Gepost: 30-03-09 12:40:09
Ik verwachtte eigenlijk dat je nu Gino's eyeball ging noemen, die trouwens ook wel echt de moeite waard zijn...

© copyright 2002 - 2020 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact