Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

Mumakil - Behold The Failure

15-03-09 19:26:00 / door mano-revolver / band: Mumakil / album: Mumakil - Behold The Failure (2009)

Mumakil - Behold The Failure

Toen twee jaar geleden ‘Customized Warfare’ van Mumakil op de redactie verscheen werd ik letterlijk en figuurlijk door deze Zwitsers weggeblazen. Van de bandnaam tot de sound, het viertal ademde agressie en overtuigingskracht uit. Ik was benieuwd of deze lijn op het nieuwe ‘Behold The Failure’ werd voorgezet, de plaat die overigens ook meteen het full length debuut voor Relapse Records is.

Relapse Records staat natuurlijk al jaren bekend om zijn releases van extreme (metal)muziek en op papier lijkt het een hele logische stap dat Mumakil lid van deze familie is geworden. Maar ook in de praktijk lijkt het een gouden en onoverwinnelijke combinatie. De met death metal en power violence beïnvloede grindcore van Mumakil staat niet als een huis, het blaast huizen omver en lijkt een rechtstreekse aanval op je trommelvliezen die fans van bands als Nasum of Napalm Death, maar ook die van Infest, Drop Dead of Spazz zeker zullen waarderen.

De 27 nummers op ‘Behold The Failure’ lopen als een Zwitserse klok, het is dan ook niet zo gek dat Mumakil zich in zeer korte tijd tot één van de smaakmakers binnen het grindcore genre heeft weten te profileren. Ook ditmaal weet Mumakil voor de volle 100% te overtuigen en om dit te bewerkstelligen is alles, tot aan het sterke coverartwork toe, tot in de puntjes verzorgt. Falen doet de band vooralsnog niet, verplichte aanschaf voor liefhebbers van het genre!

RELAPSE RECORDS

Score: 79/100

<< LM.C - Super Glitter Loud Box Propagandhi - Supporting Caste >>

Reacties

(Geen reacties gevonden)

© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact