Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

The Suicidal Birds - Spend Your Life In Serious Misery

01-03-09 15:09:00 / door kc78 / band: The Suicidal Birds / album: The Suicidal Birds - Spend Your Life In Serious Misery (2009)

The Suicidal Birds - Spend Your Life In Serious Misery

Eind jaren jaren 60 ontwikkelde Dolby Laboratories de mogelijkheid om geluid beter te laten klinken door het gebruik van ruisonderdrukking. Vele ontwikkelingen later bevinden we ons nu in het tijdperk waarin men toch weer langzaam terug verlangd naar de tijd daarvoor. Vinyl is al jaren bezig aan gigantische revival en bands maken er bijna een sport van om een geluid te ontwikkelen waar de huidige Dolby al lang geen raad meer mee weet.

 

Een exemplarisch voorbeeld geven de dames van the Suicidal Birds op hun derde langspeler “Spend your life in serious misery”. Met debuutalbum “Z-List” hebben Jessie en Chay zich al internationaal bekend weten te maken. Naast de airplay op VPRO’s 3voor12 zijn ze er al in geslaagd om een sessie van een half uur te spelen op BBC radio.

 

Het succes achter deze band schuilt denk ik in het feit dat ze muziek maken die zowel als “tering herrie” en als “geniale composities” kunnen worden bekeken. Als je beseft dat dit geluid met ondermeer zelfgemaakte instrumenten en geluidseffecten door slechts een duo gemaakt kan worden is er toch ergens zeker wel een vorm van genialiteit te pas gekomen.

 

De enige associatie die ik kon bedenken met andere band is een mix tussen The Pixies en The Breeders. Misschien ook om dat ik niet zo heel bekend ben met het genre waarin de band zich graag geplaatst ziet; Punk Blues en Garage 'n' Roll. Toch weten de dames op een of andere vreemde manier te boeien, al was het alleen al om te doorgronden waar uit deze muziek ontstaan is. Ondanks dat een gedeelte van de songteksten bijgeleverd is ben ik nog niet helemaal uitgepuzzeld.

 

Misschien is het beter de dames een keer live te gaan bekijken omdat de cd versie misschien de dames en vooral hun geluid te kort doet. Mocht je toch de voorkeur aan de cd geven probeer dan de Dolby van je apparatuur uit te zetten voor de volledige “Suicidal Birds experience”. Als eindoordeel kom ik niet verder dan een vergelijking met een frisdrank merk. Een beetje vreemd maar wel lekker…

 

Score: 72/100

<< No Bunny - Love Visions Midnight Menace - Fences >>

Reacties

Gepost door: faen Gepost: 01-03-09 20:21:20
Ik heb de vorige albums maar vond de eerste (z-list) toch wel de beste. Volgens recensies (andere dan deze) schijnt deze nieuwe erg goed te zijn. Ik ben benieuwd.
Gepost door: wtw Gepost: 02-03-09 12:18:02
suicidal was ik zeker nadat ik ze een paar jaar geleden heb gezien. Ben benieuwd of deze plaat mij ook naar de valium doet grijpen :)

© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact