Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

Francine - One Step Further

08-12-08 19:09:00 / door mano-revolver / band: Francine / album: Francine - One Step Further (2008)

Francine - One Step Further

‘King For A Day’ van de Finse neo-rockabilly formatie Francine kwam vorig jaar oktober uit op Wolverine Records, echter was de originele versie van desbetreffend album al een kleine drie jaar uit voordat de rest van Europa, en wat betreft de wereld, mocht omarmen. Ook nu is het niet anders, opvolger ‘One Step Further’ is in Finland alweer even uit, echter scheelt de releasedatum nu maar drie maanden in plaats van drie jaar. Francine heeft hoe dan ook tijd genoeg gehad voor deze plaat, maar hebben ze die tijd ook nuttig gebruikt?

Hier kan ik kort en bondig over zijn, het antwoord is namelijk een overtuigende ‘Ja!’. Terwijl ik Francine in mijn recensie van verleden jaar nog omschreef als een ‘gezellige middenmotor’ gaat dit keer het dak er goed af. De titel ‘One Step Further’ mag in deze dan ook letterlijk worden genomen, de lat is hoger gelegd en de Finnen laten meer pit, energie en catchy rock ‘n’ roll hits horen dan ooit te voren waardoor mee boksen met de internationale top absoluut geen probleem meer is. Ondanks dat deze cultband uit het hoge noorden alweer 21 (!) jaar bestaat is het op muzikaal gebied zeker met zijn tijd meegegaan en word menig act van labels als Raucous -en People Like You Records genadeloos afgestraft.

En toegegeven, ook ik ben verrast dat ik deze woorden schrijf. Ondanks dat het niet zo moeilijk is om in de Finse hitparade terecht te komen is het met ‘One Step Further’ wel meer dan terecht. En als Francine op dit niveau kan blijven presteren is een internationaal succes ze meer dan gegund, hopelijk kan Wolverine Records daar voor zorgen.

WOLVERINE RECORDS

Score: 80/100

<< Smash The Statues - When Fear Is All Around Us Faster Faster - Hopes & Dreams >>

Reacties

Gepost door: xanathos Gepost: 08-12-08 21:50:41
Een van de beste vondsten van afgelopen jaar na die recensie van je dude. King for a day draait nog steeds regelmatig in mn speler, en deze zal ook geen uitzondering zijn. Heerlijke band, heerlijke plaat... ^^

© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact