Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

Badlands - When Angels Are Crucified

30-05-08 01:17:44 / door mano-revolver / band: Badlands / album: Badlands - When Angels Are Crucified (2008)

Badlands - When Angels Are Crucified

Badlands is sinds het debuut 'False Gestures' één van mijn favoriete Nederlandse bands. Nadat het Soultamer project was uitgekomen kwam het nieuws dan ook hard aan dat het brein van Badlands, Victor Nefkens, helemaal klaar was met muziek. Of dit nieuwsbericht nu serieus was of een gerucht, één ding staat vast, Badlands is een jaar na de Soultamer release weer helemaal terug!

'When Angels Are Crucified' is inmiddels alweer het vierde album van de band en opnieuw bestaat de band uit een nieuwe samenstelling. Of de nieuwe leden invloed hebben gehad op het geluid van Badlands durf ik niet met zekerheid te zeggen, Victor schrijft nog steeds alles zelf, maar opener 'Voodoo Crime' hakt er meteen goed in met double-bass drums, iets wat we nog niet eerder terughoorde in de sound van Badlands. Met het tweede nummer 'Theatre Of Life' word het tempo zelfs nog hoger opgekrikt waardoor de band steviger klinkt dan ooit! Met nummer drie 'Born At The Wrong Time' komt de rockende sound van de laatste twee albums weer naar boven die de rest van het album voortduurt afgewisseld met twee akoestische tracks. Echter hoe je het went of keert, elk nummer klinkt op en top Badlands en daar zijn natuurlijk de magnifieke vocalen van Victor Nefkens voor verantwoordelijk.

Want de teksten die hij schrijft worden op sublieme wijze gezongen en enkel de referenties naar Cock Sparrer, Troopers en Discipline in het nummer 'If You Wanna Know The Underground' doen je er aan herinneren dat je te maken hebt met een band uit de Nederlandse skinhead scene. Want 'When Angels Are Crucified' bevat materiaal dat ook op een willekeurige release van een Dylan, Cash, Redding of Springsteen had kunnen staan. Geweldig om te lezen en te horen hoe Victor zich open en bloot durft te geven in een scene die word gedomineerd door macho gedrag en ondanks dat dit het vierde album is klinkt dit nog steeds als een frisse wind in het streetpunk/rock genre. Ik neem hier dan ook release voor release mijn petje voor af!

Ik ben dan ook blij dat Badlands weer terug is. Opnieuw word er een cd afgeleverd met een heerlijk rauwe productie, fantastische nummers, geweldige teksten en pure akoestische tracks. 'When Angels Are Crucified' is de meest gevarieerde Badlands release tot nu toe en de band klinkt hierdoor sterker dan ooit. Een cd die hoog in mijn persoonlijke jaarlijst van 2008 zal eindigen, bedankt!

REBELLION RECORDS

Score: 95/100

<< Verse - Aggression Sabaton - The Art Of War >>

Reacties

Gepost door: streetpunk0i Gepost: 30-05-08 03:01:41
ja die double bass knalt erin! vind het een beetje een kruising tussen het oude badlands en soultamer.
van de ene kant had ik graag een album geheel in de oude stijl gehad maar dit album rockt wie ene helle! dus die 95 punten zijn dik verdient!
nu hopen op live shows
Gepost door: gerrit Gepost: 30-05-08 08:24:25
dat soultamer viel me vies tegen eigenlijk. Maar ben wel heel benieuwd naar dit album. Hopelijk ook nog een plakkie vinyl
Gepost door: wouterrebellion Gepost: 30-05-08 12:49:49
vinyl over een paar weken op bandworm records. Ook enkele live shows in het vooruitzicht, zoiezo ééntje in nederland eind van het jaar. meer info volgt nog.
Gepost door: streetpunk0i Gepost: 30-05-08 13:42:54
hopenlijk wel beetje bereikbaar dus doe maar ergens in eindhoven/tilburg ofzo ;)

trouwens wie zit er in de nieuwe line up?
Gepost door: bruiser Gepost: 30-05-08 22:36:20
Zojuist gelijk maar even besteld bij Rebellion, hopelijk wordt ie niet pas na de vakantie verstuurd Wouter ;-)
Gepost door: mano-revolver Gepost: 31-05-08 14:24:38
Naar mijn mening verschilt tussen deze Badlands en de Soultamer cd aanzienlijk dat ik dit ook niet in mijn review heb vermeld.
Beide bands hebben hun eigen sound, en ik vind ze allebei geweldig, maar dit is gewoon Badlands!
Gepost door: mano-revolver Gepost: 31-05-08 14:25:07
'Naar mijn mening verschilt het geluid...'
Had het moeten zijn.
Gepost door: woody Gepost: 01-06-08 05:41:14
De plaat begon goed.... net "overkill" van Motorhead! Dubbele bassdrums.... bleh.... best mooie plaat trouwens, snap alleen al de ophef nie echt. De meeste nummers zijn 'n goedkope kopie van Bad Religion kwa zanglijnen vooral. En dan hoor ik toch liever "de meesters' zelf. Maar voor de rest nix mis mee!
Gepost door: misterbierfust Gepost: 03-06-08 18:31:25
om eerlijk te zijn moest ik in het begin best wennen aan de toch wat andere sound
had meer gehoop op een album in de stijl van killing kind , maar naar een paar keer luisteren ben ik de plaat meer gaan waarderen

vooral de acoustische nummers zijn geweldig

bedankt voor de cd wouter!
Gepost door: wimpie69 Gepost: 28-06-08 17:46:51
Deze schijf zit al 3 weken is mijn cd-player en ben hem nog steeds niet beu geluisterd!
Kortweg brilliant werk van Victor, hopelijk laat hij jet hier niet bij. En hopelijk binnekort LIVE-shows !!???

© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact