Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

Discipline - Old Pride, New Glory

29-04-08 19:26:33 / door mano-revolver / band: Discipline / album: Discipline - Old Pride, New Glory (2008)

Discipline - Old Pride, New Glory

Discipline heb ik hoog zitten. Sinds 'Guilty As Charged' uit is gekomen ben ik fan van de band en ondanks dat ik de lompe oude sound van de band goed trek zijn ze door de loop der jaren naar mijn mening alleen maar beter geworden. Cover cd's heb ik wat minder hoog zitten en toch was ik razend benieuwd naar 'Old Pride, New Glory', de nieuwste telg van Discipline bomvol covers.

Op 'Old Pride, New Glory' eren de spierbundels van Discipline een aantal van hun favoriete artiesten en dit pakt verrassend goed uit. Op de dubbel-cd staan twaalf nieuwe covers en op het tweede schijfje staan achttien tracks die al op eerdere (verzamel)releases zijn verschenen. De twaalf nieuwe covers bevatten een aantal logische keuzes zoals Agnostic Front, Warzone, The Crack (wow, hoe cool!) en 4-Skins en misschien wat vreemdere eenden in de bijt zoals Twisted Sister en Billy Idol maar Discipline weet elk nummer om te toveren naar een eigen energieke streetpunkrock creatie met de fantastische vocals van Joost. Als je niet beter zou weten zou je zeggen dat de band weer twaalf geweldige nummers uit eigen pen heeft weten te schrijven, zo weet de band de songs eigen te maken. En dan heb ik het nog niet eens gehad over de Golden Earring cover 'Going To The Run' waar de Haagse rockers op een bijzondere wijze geëerd worden, wat een super versie!

Het tweede schijfje staat bomvol met nummers die dus al eerder zijn verschenen, maar desalniettemin ook een eervolle vermelding verdienen. Het is een waar feest der herkenning met onder andere versies van gouwe ouwe van The Misfits, Cock Sparrer, Slapshot, Terrible Twins, Rose Tattoo, Social Distortion en natuurlijk kan Frontline Skins na al die jaren Discipline ook niet ontbreken!

Eerder zei ik dat ik niet zo'n fan bent van cover cd's maar 'Old Pride, New Glory' is toch andere koek. Stuk voor stuk krakers die het, ondanks dat de band het alles behalve nodig heeft, ook live voor een waar feest zullen gaan zorgen! Wat mij betreft mag de band dit over een aantal jaar nog eens dunnetjes over doen, maar eerst weer wat eigen studio albums. Dit smaakt naar meer!

(Geen cijfer, cover cd)

I SCREAM RECORDS

<< Enemy Rose - Promises We'll Never Keep Death And Taxes - Tattooed Hearts & Broken Promises >>

Reacties

Gepost door: streetpunk0i Gepost: 29-04-08 21:19:21
heel tof, ben benieuwd!
Gepost door: davidpoison Gepost: 30-04-08 08:13:43
hoe is de cro-mags cover?
Gepost door: noose Gepost: 30-04-08 15:46:36
Hopelijk is het weer wat lekker rauwe shit, want de vorige producties waren bergafwaards als het om spierballenpunk gaat. Discipline moet gewoon een beetje harde shit blijven, het hoeft niet zoals de begintijd maar als het een beetje klinkt als love thy neighbor en niceboys finish last ben ik al tevree, even gaan checken. covers van discipline vind ik doorgaans zeer goed geslaagd!
Gepost door: davidpoison Gepost: 30-04-08 16:20:49
De AF, warzone, ramones (ook al door Tech 9), billy idol cover zijn echt zo cliché....er waren toch eens andere nummers te kiezen.. al kan de uitvoerig dan echt goed zijn. Wel respect voor de andere keuzes.
Gepost door: dkm01 Gepost: 13-05-08 19:27:02
Lijkt me een goed album! Waar kan ik die halen?
Gepost door: mano-revolver Gepost: 18-05-08 20:35:00
Voorlopig nog nergens, we zijn enthousiast vroeg geweest met het reviewen van deze cd. Duurt nog een dikke 3 / 4 weken eer deze uitkomt.
Gepost door: poeperd Gepost: 19-05-08 04:58:05
kom ie ook op lp?

© copyright 2002 - 2021 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact