Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

Cenobites - Blue fandango

12-02-08 08:59:58 / door davidpoison / band: Cenobites / album: Cenobites - Blue fandango (2008)

Cenobites - Blue fandango

In een tempo waar menig formule 1 wagen het knap lastig zou hebben te volgen poept Cenobites er 2 eigen composities en 4 covers uit op ‘Blue fandango’. Een leuk concept en het werkt helemaal. Ik was al helemaal weg van de bands laatste album ‘snakepit vibrations’ en deze gaat gewoon verder op hetzelfde moorddadige pad. Op de 1 of andere manier hoor ik gewoon meer speedrock(punk) dan psychobilly…whatever…het is gewoon beuken verdomme!

‘Die nakse bananen’ worden geëerd met ‘Life is hell’ en de Nederlandse oervader van de rock ’n roll/punk en menigeen ander subgenre, Herman Brood, wordt met ‘Never be clever’ op zeer eerbare manier herdacht! We hebben een winnaar! Met ‘Put to the test’ bewijzen de heren ook van de hardcore markt thuis te zijn, want deze was origineel van ‘I-reject’. Ik wil de heren dan ook complementeren met de songkeuzes! Met ‘like in a gasoline tank’ van de Braziliaanse psycho’s ‘Os Catalepticos’ besluiten we het rubriekje ‘leenbuurtje spelen’ in een monsterlijke versnelling.

Over de 2 eigen songs kan ik kort zijn. Kwaliteit uit Rotterdam, geen twijfel mogelijk. Dit is Cenobites ten voeten uit!

Score: 84/100

<< The Gaslight Anthem - Senor and the queen Kezus Krijst - Haatdragend >>

Reacties

Gepost door: mano-revolver Gepost: 14-02-08 11:26:50
Toffe keuzes qua covers.
Gepost door: hcstr8edge Gepost: 03-03-08 22:05:35
goeie cd. en het concert 29-02-08 was echt super.

© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact