Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

Vengeance Fest in de Pul

02-11-07 19:30:17 / door nielsdebruijn / band: Enemy Ground / concert: 28-10-07 - Vengeance fest 2007 - Pul, De - Uden

Op zondag 28 oktober vond in de Pul te Uden het Vengeance Fest plaats. Met headliners als Full Blown Chaos en First Blood voor de luttele prijs van een tientje moest dit wel een lekker dagje worden.  
De eerste verrassing kregen we (Frank en ik) over ons toen we binnenstapten. Niet drie bands, zoals er op de website stond aangekondigd, maar zeven bands sierden de bill. 
 
Make Them Suffer hadden we, dankzij het drukke verkeer op de snelwegen, gemist. De eerste aanraking met een live band was dan ook met Human Demise. Human Demise speelde een saaie show, de metalcore/hardcore overladen met beatdowns is al vrij populair, maar deze band kreeg het voor elkaar de veertiende (in plaats van dertiende) band in het dozijn te zijn.  
De podiumpresentatie was ook niet om over naar huis te schrijven, en afgezien van twee vrienden van de band zelf reageerde het publiek nauwelijks. 
 
De Amerikanen van CDC trokken veel publiek, getuige de vele shirtjes van de band die er gedragen werden. Vandaag speelden deze sympathieke hardcore mannen hun laatste Europese show van de tour, en volgens de zanger misschien wel de laatste ooit.  
We kregen een opgefokte hardcore show onder ogen, waarin een groot deel van het publiek vooraan helemaal losging. De band klonk voor mij niet erg origineel, maar de energie en het tempo maakten dat helemaal goed. Jammer dat we hier in de toekomst waarschijnlijk niet meer van zullen horen! 
 
Over beatdowns gesproken, Enemy Ground stak alle bands naar de kroon. Op cd heb ik er af en toe al moeite mee, maar live kreeg het publiek gemiddeld vier beatdowns per nummer te horen. Vreselijk. 
Deze jongens hebben duidelijk werk gemaakt van de hype die moshen heet en daarvoor goede nummers geschreven. Ik kan er echter nauwelijks van genieten. Als één van de twee gitaristen dan ook nog zijn gitaar weet te slopen door die zo woest rond te zwiepen dat zijn band loslaat en het instrument wegschiet, denken Frank en ik aan avondeten.  
 
Ook Since the Flood was een onbekende naam voor mij. Er stond erg weinig publiek (die hadden we namelijk achtergelaten in de snackbar, de crime van bands programmeren rond etenstijd als je al om drie uur begonnen bent), maar de band maalde er niet om. Het was hard, snel en de interactie met de mensen die er wel waren was dik in orde. Since The Flood maakt hardcore in het welbekende straatje van Terror: niet origineel, maar wel goed en strak uitgevoerd. Een leuke band om eens wat meer van te luisteren!  
 
First Blood stond afgelopen maart al eerder in de Pul, en toen was ik ook al enthousiast. Helaas speelt de band rondom oud-Terror (dus veel publiciteit) bassist Karl Schwartz erg kort; iets wat misschien te maken heeft met de uitloop dankzij de trucs van Enemy Ground.  
Hoe dan ook, alle mosh en hardcore kids gaan helemaal los en schreeuwen alles, vooraan over elkaar heen buitelend, keihard mee. De tofste nummers van de cd ‘Killafornia’ komen voorbij, en Karl heeft er zichtbaar zin in. Hij lult gelukkig niet te veel tussendoor en houdt het tempo hoog.  
Als de strakke band dan ook nog de Sick Of It All cover speelt die ze voor de tribute opnamen (Just Look Around) was de overdaad aan beatdowns het absoluut waard. Onze dag was goed! Die cover was echter wel het enige nummer waarbij opeens alle kids vooraan stilstonden: nog maar eens de klassiekers doorspitten dus!  
 
Als laatste is de beurt aan de dikzakken van Full Blown Chaos die hun nieuwe album (‘Heavy Lies the Crown’) komen supporten. Die cd klonk al ongeveer zoals de vorige, alleen iets cleaner geproduceerd, en live moet ik er van gapen. Andere bands binnen het metalcore genre doen dit vele malen beter, maar het publiek maalt er niet om.  
Frank en ik verlaten echter vroegtijdig de zaal, om in de auto terug iets zonder beatdowns te draaien. 
 
Misschien waren niet alle bands even de moeite waard, maar de Pul heeft zeker voor een schappelijke prijs een goed programma in elkaar gedraaid. Het enige waar we ons echt aan bleven storen was de DJ. Er stond een computer op shuffle, dus we hebben onder andere genoten van bands als The Hives, No Doubt, Mudvayne, Papa Roach, Linkin Park en Muse. Doe volgende keer even professioneel en zet een DJ neer die wel van wanten weet en muziek draait die bij de bands past.


Reacties

Gepost door: laer Gepost: 03-11-07 10:35:34
Was een vet feestje daar afgelopen zondag!!

© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact