Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

Ringworm - The Venomous Grand Design

12-09-07 17:54:25 / door nielsdebruijn / band: Ringworm / album: Ringworm - The Venomous Grand Design (2007)

Ringworm - The Venomous Grand Design

Naar mijn idee is hardcore het genre dat intronummers het minst nodig zou hebben van allemaal. Gewoon aftikken en knallen.

Vandaar dat ik consequent het openingsnummer van de nieuwste Ringworm skip. Uit de gruizige mix zijn flarden toespraken(?) en wat half verstaanbaar geschreeuw te horen. Het blijkt ook niet echt een goede inleiding te zijn op het eerste echte nummer.

 

Ringworm komt uit Cleveland maakt al sinds 1993 hardcore met een scheutje metal. De meeste mensen zullen de naam Ringworm in verband brengen met ex-gitaristen als Frank 3-Gun Novinec en Matt DeVries (respectievelijk van Hatebreed en Chimaira) maar deze band verdient meer. Sinds het debuut op Victory Records uit 2001 doet deze band flink haar eigen ding.

 

Waar ze toen op Birth is Pain mee begonnen zijn is met beide opvolgers geperfectioneerd. The Venemous Grand Design laat dus geen verrassingen horen aan de luisteraars.

Wat het wel doet is een uitstekend opgenomen twaalf nummers door je strot duwen, waarin de opgefokte, altijd door pompende hardcore af en toe gemixt wordt met een lekker, soms bijna catchy, metalriffje. Nog minder vaak zit er een korte solo in, die gelukkig nergens het tempo onderbreekt.

En natuurlijk is de zang van Human Furnace (what’s in a name?) weer net zo gefrustreerd, boos, verbolgen, gekwetst, geïrriteerd, als we die kennen van eerdere opnames. De wereld zit deze man weer flink dwars en dat wil hij even afreageren en dat hoor vocaal maar ook tekstueel. De zang is zeker, samen met de uitstekend geïntegreerde metal stukken, het beste punt van Ringworm.

 

Afgezien hiervan is dit album eigenlijk niet zo heel bijzonder, of origineel. Wat Ringworm doet, klinkt goed en gaat door de lengte van het album (iets meer dan een half uur) niet snel vervelen. Fans van populaire hardcore bands als Hatebreed, First Blood en Terror zullen ongetwijfeld ook deze release omarmen, de rest van de wereld ligt er denk ik niet echt wakker van.

 

Tracklist:
01. Things Are Not As They Seem
02. The Cage

03. The Ninth Circle
04. Suicidal Visons
05. Alchemist
06. Razor’s Line
07. Dichotomy
08. Never was
09. I Preach To No One
10. Hangman

11. Life’s Blood

12. The Key

13. Hell On Earth


VICTORY RECORDS

 

Score: 74/100

<< Various Artists - The Black And White Double EP Black Cloud Halo - Born Under A Bad Sign >>

Reacties

Gepost door: satanicsurfers Gepost: 13-09-07 01:25:35
Strakke band. Deze plaat nog niet gehoord, maar je hebt me in ieder geval enthousiast gemaakt.
Gepost door: erikuhz Gepost: 13-09-07 12:19:02
Behoorlijk siked voor deze plaat.

© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact