Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

Michale Graves - Web Of Dharma (2007 re-issue)

11-06-07 00:21:44 / door mano-revolver / band: Michale Graves / album: Michale Graves - Web Of Dharma (2007 re-issue) (2007)

Michale Graves - Web Of Dharma (2007 re-issue)

Michale Graves blijft een drukke baas. Staat hij niet op een zeepkist dan is hij wel met een nieuw solo project bezig waarmee hij tot op heden het niveau dat hij bij de Misfits had nog niet heeft gehaald. Fans van Graves zullen daar ongetwijfeld anders over denken en ondanks dat ik tot op de dag van vandaag nog steeds wegloop met American Psycho en Famous Monsters heeft Graves' zijn solo werk me nooit zo kunnen bekoren. Dat Graves druk is blijkt wel uit de drie 'nieuwe' releases die je op dit moment van zijn website kan downloaden. Jawel, downloaden. Helaas (?) zullen deze platen vooralsnog niet op cd of lp verkrijgbaar zijn maar enkel via het internet. Eerste 'internet-schijf' is 'Web Of Dharma'.

Maar wacht eens. 'Web Of Dharma'? Was dat niet Graves' zijn debuut solo album? Indeed! De plaat is echter al lang uitverkocht en is nu dus na een jaar of zes weer fatsoenlijk te verkrijgen. Er lijkt wat aan de eindmix geschroefd te zijn en het artwork ziet er nu een stuk beter uit. Enige nadeel is dat het allemaal digitaal is. Ondanks dat vind ik 'Web Of Dharma' nu een stuk leuker klinken dan een jaar of vijf terug en hoewel ik in de review van Graves' zijn meest recente album 'Return To Earth' het tegenovergestelde schreef klinkt dit toch leuker dan recenter werk. Wellicht dat dit door de mix komt, misschien ook niet, maar als je het gaat vergelijken met Michale's Misfits era is het nog steeds slappe hap.

Nu rijst de vraag; moeten we zijn solo werk dan nog wel met de Misfits vergelijken? Ja, je ontkomt er niet aan. Als je met zulke iconen het podium heb gedeeld zal dat een stempel op je verdere muzikale carriere drukken, tenzij je betere platen gaat maken. Zouden we dat niet doen dan zouden de meeste fans van het horrorpunk genre deze albums links laten liggen want ex-frontman van de Misfits is eigenlijk de enige selling point die Graves' solo op dit moment heeft. 'Web Of Dharma' klinkt 'wel' aardig, maar dat is dan ook alles. De band mist energie en power die andere bands binnen het genre wel hebben en het is dan ook spijtig om te horen dat er in 6 jaar Michale Graves solo nog maar weinig progressie word getoond.

(Geen cijfer, her-uitgave)

Tracklist:
01. One Million Light Years From Her
02. So Don't You Know
03. Blackbird
04. Tell Me
05. Ophelia
06. Casket
07. Attack Of The Butterflies
08. Shoestring
09. Iridescent White Light

MICHALE GRAVES INTERNET EXCLUSIVE

<< OTIS - Good Cop Bad Mood Revive - Beliefs of an old past >>

Reacties

Gepost door: marnix Gepost: 11-06-07 16:47:31
die 'punkrock is dead' LP luister ik nog wel zo nu en dan. Staan 3/ 4 echte krakers op...
Het andere werk ken ik eigenlijk niet zo goed, maar jij bent er nooit echt enthousiast over dus dan zal het wel niet zo gaaf zijn...
Gepost door: davidpoison Gepost: 11-06-07 20:45:15
ongelooflijk hoe vals hij soms zingt op z'n solo stuff en hoe goed op die misfits cd's....kwestie van budget, of kwestie van betere studio's, ik weet het niet....
Gepost door: mano-revolver Gepost: 12-06-07 11:39:42
Gepost door davidpoison op 11-06 om 20:45kwestie van budget, of kwestie van betere studio's, ik weet het niet....


Ik denk een combinatie van beide.
Gepost door: gerrit Gepost: 12-06-07 17:04:46
die punkrock is dead lp is niet eens zo heel slecht (al vond ik hem niet de moeite waard om aan te schaffen)

© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact