Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

OTIS - Good Cop Bad Mood

10-06-07 20:44:03 / door mano-revolver / band: OTIS / album: OTIS - Good Cop Bad Mood (2007)

OTIS - Good Cop Bad Mood

Eind vorig jaar ontving ik de split 10" van Daily Fire en OTIS om te recenseren voor Punx.nl. Ik sloot de review af met de volgende zin; "Om mij echt te overtuigen moet ik toch volledige releases van deze bands horen.". Inmiddels zijn mijn gebeden gehoord en brengt Black Death Recordings (die tevens de split 10" uitbracht) het eerste volledige album van OTIS uit. Een band met ex-leden van onder andere Stockholm Syndrome en The Coffinkids. Benieuwd was ik dan ook of OTIS met een volledig album mij wel kon overtuigen.

Het antwoord op die vraag is vrij simpel; ja. De moderne hardcore sound met duidelijke invloeden van Amerikaanse 80's hardcore-punk met screeuwende vocalen die me doen denken aan Snapcase ten tijde van Lookinglasself en Progression Through Unlearning staat als een huis. OTIS kan snoeihard uit de hoek komen maar ook bijzonder melodieus, dit alles blijkt wel uit de 'moeilijke' song 'Dogmata' en de rockende track 'Dead Air'. Catchy hooks met dito gitaarriffs en solo's en minder vanzelfsprekende breaks wisselen elkaar in hoog tempo af waardoor 'Good Cop Bad Mood' een intens album is geworden die je alle hoeken van de kamer laat zien.

Net als bij Snapcase zijn ook de meeste teksten bij OTIS vrij kort, maar daardoor zeker niet minder krachtig. Goed voorbeeld daarvan is de tekst van de song 'The Slow Herd'; "It is forbidden to kill therefore all murderers are punished, unless they kill in large numbers and to the sound of trumpets. Out of step with the already dead. The slow herd will have to make way. Someday. Somehow.". Twee zinnen, twee woorden, en een song die 4:33 minuten duurt, maar zo vet. Zo zijn de meeste teksten korte donkere en destructieve verhaaltjes met een onheilspellende soundtrack.

OTIS overtuigt en hoe! De biografie zegt dat dit een band is voor fans van onder andere het eerder genoemde Snapcase, At The Drive In, Hot Water Music en Black Flag. Ondanks dat bio's graag overdrijven zouden ze in dit geval wel eens gelijk kunnen krijgen. Met OTIS heeft de Nederlandse scene er in ieder geval weer een moderne hardcore band van formaat bij, top!

Tracklist:
01. Frozen Solid Under Siege
02. Dogmata
03. Dead Air MP3
04. Homecoming Queen
05. Spotting Wolverines
06. 10-108
07. Digging For Bad Weather
08. The Slow Herd
09. Hell Bent On Leaving
10. The Right To Remain Silent MP3
11. Minor Setback
12. Atlanta
13. Ex-Gladiator

BLACK DEATH ENTERPRISES.

Score: 81/100

<< Joe Coffee - When the fabric don't fit the frame Michale Graves - Web Of Dharma (2007 re-issue) >>

Reacties

Gepost door: erikpokerface Gepost: 11-06-07 23:05:11
erg vette cd, vooral Spotting Wolverines vind ik een cool nummer!

© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact