Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

The Junior Varsity - Cinematographic

08-06-07 00:32:09 / door mano-revolver / band: The Junior Varsity / album: The Junior Varsity - Cinematographic (2007)

The Junior Varsity - Cinematographic

Je mag het er mee eens zijn of niet. Maar Revelation -en Victory Records zijn als twee handen op één buik. In vervlogen tijden cruciale platen uitgebracht binnen de genres waarin beide labels ooit begonnen zijn om vervolgens steeds meer emo, college rock en andere narigheid uit te brengen. Uiteraard zijn niet al deze releases albums waarbij je moet huilen met de pet op, maar naar mijn mening is het gros daarvan het wel. Of dit nou ook daadwerkelijk met de muzikale kwaliteit of met het vertekende beeld dat je van een label hebt gekregen komt laat ik in deze recensie even in het midden, want het gaat uiteraard om de muziek.

En nou ben ik niet de grootste liefhebber van emorock, maar ik heb er niks op tegen. Bands als The Stryder, Hey Mercedes!, The Get Up Kids of Sarge draaien dan ook nog steeds met regelmaat rondjes in mijn cd-speler. Met The Junior Varsity was ik dan ook (vanzelfsprekend) niet bekend ondanks dat dit niet hun eerste release voor Victory Records is. Maar het label was ik na (het tevens tegenvallende) Outlaw Anthems album van Blood For Blood een beetje uit het oog verloren. Na meerdere luisterbeurten van 'Cinematographic' houd ik dan ook gemengde gevoelens over, over The Junior Varsity.

Muzikaal is de band absoluut niet slecht en op tekstueel vlak al helemaal niet, maar bij het gros van de songs mis ik de power. De titeltrack van een album moet naar mijn mening knallen en niet één van de saaiere tracks op de plaat zijn. En zo zijn er meer dit soort 'slaperige tracks' die het voor mij gewoon niet doen. Tracks die het wel goed doen hebben verder nog weinig met punkrock of hardcore te maken (voor mij overigens geen probleem) en klinken erg radio en Pinkpop vriendelijk.

Gemengde gevoelens dus. Lekker in het gehoor liggende emorock wisselt zich af met saaier werk dat de band zelf bestempelt als 'tijdloos en universeel', je moet toch wat. De gemiddelde emorocker weet hier wel raad mee en als het juiste nummer op de juiste tijd op TMF of MTV word uitgezonden zullen er ongetwijfeld meer mensen The Junior Varsity oppikken.

Tracklist:
01. I Went Blind
02. The Sky!
03. Wünderdrug
04. St. Louis
05. The Greatest
06. The Importance Of Being Important
07. Memory Made Easy
08. Try To Define
09. Cinematographic
10. Lungs
11. Lifted
12. Under The Radar

VICTORY RECORDS

Score: 70/100

<< Girugämesh - 13's Reborn Turbonegro - Retox >>

Reacties

(Geen reacties gevonden)

© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact