Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

Whiskey Rebels - Create or die

28-05-07 13:37:33 / door pureandsimple / band: Whiskey Rebels / album: Whiskey Rebels - Create or die (2007)

Whiskey Rebels - Create or die

En dan gaat je deal met I Scream niet door en ook een Nederlands label heeft even geen plek voor je (ik zal geen naam noemen omdat ik het niet 100% zeker weet) In ieder geval zat het de jongens van Whiskey Rebels niet mee om deze geweldige plaat, uitgebracht in 2004 onder GMM records, in Europa aan de man te brengen. Uiteindelijk ging PLY records ermee aan de haal. Ik denk dat dit voor beide partijen een goede zet is geweest, want PLY is mijns inziens een label wat garant staat voor kwalitatief hoogwaardige punkrock -in de breedste zin van het woord- en de Rebels zijn kwalitatief een van de beste in hun genre. Welke genre dat is? Amerikaanse streetpunkrock’n roll. Denk dus aan rauwe punkrock, met een knipoogje richting oi! en, zoals de naam al deed vermoeden, met veel rock’n roll invloeden. Als de Ducky Boys tijdens de opnames van Dark Days extreem boos en opgefokt waren geweest dan zou het ongeveer klinken als deze plaat. Helemaal mijn ding dus! De agressie spat dusdanig van de plaat af dat ik me moet inhouden om niet iets in de kamer aan gort te meppen. Waarom heb ik deze plaat niet veel vaker gedraaid?! Misschien ook maar beter voor het interieur, maar die goedkope rotzooi van de ikea zal er binnenkort toch echt aan moeten geloven, want wat een coole schijf is dit!
Hou je van The Briggs, Hudson Falcons, The Forgotten, Anti-Heros of Far From Finished? Dan kan je meteen naar de winkel rennen, want deze schijf is minimaal gelijk en soms zelfs beter! Eind september touren ze Europa en ik ga zeker een aantal showtjes meepikken.


Tracklist:
01. Crossroads
02. No Heroes In Hell
03. To Be Poor Is Crime
04. Reaper Calling
05. Carry On
06. Sex, Thugs, Rock & Roll
07. Disaster
08. Create Or Die
09. Killing Me
10. Absolutely Everything
11. Street Corner Gospel
12. Peace Through War

I USED TO FUCK PEOPLE LIKE YOU IN PRISON

Score: 85/100

<< The Palookas - Better Live Than Never Tim Armstrong - A Poets Life >>

Reacties

Gepost door: dothedog Gepost: 28-05-07 14:44:02
Ga zeker aantal shows meepakken, heb deze al helemaal grijs gedraaid, net als de eerste plaat trouwens.
Vette shit. Zeker aan te raden! "Create Or Die" klinkt wat cleaner dan de eerste plaat, maar dat komt de muziek zeker ten goede.
Gepost door: ifor Gepost: 28-05-07 16:44:17
De recensie is leuker dan de muziek op de myspace vind ik
Gepost door: dothedog Gepost: 28-05-07 16:52:01
Create Or Die (1e nummer op myspace) is nummer met zanger van, volgens mij, Hanover Saints.
Crossroads geeft de muziek wel aardig weer, alhoewel dit 1e nummer op 'create or die' is. Die andere 2 nummers zijn van de split met hanover saints. Create Or Die als album is erg, erg goed.

© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact