Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

Shadow Reichenstein - It's Monster Rock

07-05-07 01:37:22 / door mano-revolver / band: Shadow Reichenstein / album: Shadow Reichenstein - It's Monster Rock (2007)

Shadow Reichenstein - It's Monster Rock

Net voordat het Amerikaanse Shadow Reichenstein naar Europa komt voor hun tour met The Deep Eynde word 'It's Monster Rock' uitgebracht. Helaas geen nieuwe schijf van dit bonte horrorpunk (met lichte psychobilly en surf invloeden) gezelschap, maar een heruitgave van het eerste, zelfuitgebrachte, album dat voordat deze uitverkocht raakte alleen op shows in Amerika verkrijgbaar was. Nu dus ook eindelijk in Europa verkrijgbaar en net als hun laatste album, Werewolf Order, op het Duitse Fiend Force Records uitgebracht.

De eerste luisterbeurt was dan ook wat vreemd. Je gaat een stapje terug in de tijd van de band en je hoort duidelijk dat de sound van Shadow Reichenstein op het later uitgekomen album Werewolf Order een stuk verfijnder klinkt dan op It's Monster Rock. Toegegeven ik was in eerste instantie dan ook een beetje teleurgesteld in de CD en wou dat ik deze voor Werewolf Order had gehoord of anders helemaal niet. Maar het kwaad was al geschied, er was geen weg meer terug en It's Monster Rock moest nog een keer beluisterd worden... en nog een keer... en nog een keer, voor ik er erg in had was het kwartje gevallen.

Want ook op It's Monster Rock zet de band een sterk staaltje muziek neer. Het hoofdgenre is horrorpunk, maar de band leent vele elementen van psychobilly, surf, zelfs gothic muziek en zet hiermee een sound neer die een gevarieerde fanbase zou kunnen aanspreken van bovengenoemde genres. De sound op It's Monster Rock is nog wat minder agressief dan op Werewolf Order meer de sfeer die de nummers uitstralen worden daar niet 'lichter' op. Grootste 'boosdoener' hiervoor is het keyboard dat op fantastische wijze in de nummers word gebruikt, alsof The Phantom Of The Opera deel uitmaakt van de band.

Maar een heruitgave zou een heruitgave niet zijn zonder de bonustracks. In dit geval krijgen we er 3 voorgeschoteld die van de mini-CD 'Bela Was A Junkie - 3 More Haunted Hits' afkomstig zijn, tevens een release die ooit door de band zelf is uitgebracht. Deze tracks zijn echter niet nieuw voor de Europese fan, de 3 nummers stonden, weliswaar in andere versies, ook al op Werewolf Order wat ze er dus niet slechter op maken.

Fiend Force Records blijft mij op een positieve manier verrassen en ook dit album is daarop geen uitzondering. Hoewel ik na de eerste luisterbeurt sceptisch was ben ik volledig om en ben ik blij dat ik deze CD toch eindelijk heb kunnen horen. Ik kan dan ook niet wachten om ze 12 mei live te mogen zien in de Goudvishal te Arnhem!

(Geen cijfer, heruitgave)

Tracklist:
01. Intro
02. Cemetery Surfin'
03. Carnival Macabre
04. Black Car MP3
05. Dracula Built My Hotrod
06. My Dear Deceased
07. Lunacy
08. Zombie Dance Trance
09. Be My Victim
10. Texas Tumbleweed Terror
11. Fear Of The Rising Sun
Bonus Tracks:
12. Borgo Pass / Dracula
13. Concrete Shoes
14. Bela Was A Junkie

FIEND FORCE RECORDS

<< Ripmen - Graveyard in our Memories Flippin Beans - Everything's fine... act brave and die >>

Reacties

Gepost door: marnix Gepost: 08-05-07 07:52:07
Deze zaterdag in de Goudvishal!! Nice...

© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact