Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

Foto's : Gwar

23-04-07 10:46:52 / door trinus / concert: 18-04-07 - Gwar - Patronaat - Haarlem

Foto's zijn van Maarten mac gillavry


Reacties

Gepost door: ifor Gepost: 23-04-07 14:40:25
bizar...vette foto's...
Gepost door: zappa Gepost: 23-04-07 18:45:02
gaaf ....moeten we vaker doen
Gepost door: leej Gepost: 23-04-07 18:57:00
ik enige wat ik kan zeggen is; HAHAHAHAHA omg :'D


het zijn wel vette foto's tho.
Gepost door: napoleon Gepost: 24-04-07 13:56:16
dank
Gepost door: napoleon Gepost: 24-04-07 13:57:37
verslag van melle van der boon

Gwar, het Patronaat woensdag 18-04-'07 - een spetterend optreden

Bij binnenkomst is het voorprogramma Stillborn al bezig. Publiek en band verraden nog niets van hetgeen komen gaat. Een ogenschijnlijk keurige Hollandse metalband en een redelijk doorsnee Hollands concertpubliek. Een klein halfuur later is alles anders en waan je je in een foute Efteling-nachtattractie.

Gwar komt op en even sta je met open mond te kijken, wat je beter niet kunt doen zal snel blijken. Vijf muzikanten strak in Dungeons and Dragons-achtige outfit staan een potje stevige metal te producren. De zanger valt misschien nog wel het meest op met zijn enorme strap-on voorzien van vier(!) ballen.

Het concept is even simpel als doeltreffend. De band zet een nummer in en een dubieus personage verschijnt op het podium. Die moet er natuurlijk aan geloven. Kop eraf, arm eraf, het maakt niet uit als het maar bloederig is. En dat bloed kan maar één kant op, richting publiek. Soms slaat één van pure opwinding de hand aan zichzelf en spuit het publiek, met een enorme leuter, onder de groene verf.

Ik was gewaarschuwd dat de muziek bijzaak is, maar toch was het zeker niet onaardig. Ook al werd de aandacht vrijwel geheel opgeslokt door de acts, zoals een Hitler/Jezus-type en George Bush. Net als je gaat twijfelen aan de actualiteit brult de zanger tegen a real American cop: “Hey, aren't you supposed to be in Virginia right now?” Even later verschijnt een radicale moslim wiens baard op botte wijze wordt afgerukt. Dat wil wel bloeden!

Waar het band om te doen is komt naar voren bij de aankondiging van het laatste nummer. Seven years ago there was the shooting at Columbine, a few years ago the shooting at a German school and just recently, yesterday, the shooting in Virginia. Well the punchline is: YOU ARE ALL FUCKED UP!!! De hele wereld is gek en we moeten allemaal worden gestraft, met een kanon. Als je nog niet zeiknat was dan word je het nu wel.

Na afloop, als het tevreden publiek letterlijk afdruipt, vraag je je af hoe erg het geweest zou zijn als Gwar voluit was gegaan. Het Patronaat had namelijk gevraagd om een niet-al-te-natte show. De vloer ziet er evengoed uit alsof alle wc's waren overstroomd.

Al met al is Gwar een bizarre gimmick en een spetterende show. Dat moet je een keer meegemaakt hebben.
Gepost door: misfits Gepost: 07-05-07 15:16:00
bruut

© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact