Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

Biffy Clyro - Puzzle

12-04-07 10:49:03 / door ifor / band: Biffy Clyro / album: Biffy Clyro - Puzzle (2007)

Biffy Clyro - Puzzle
In eerste instantie is dit een frisse popplaat die hier en daar een vleugje laat horen van punk.
Met kloppende akkoordenschemaatjes die zelden iets onvoorspelbaars doen. De liedjes worden allemaal mooi gevuld met zuivere, licht dramatische zanglijntjes die goed blijven hangen. Vanaf het nummer “As Dust Dances” kreeg ik even het gevoel dat het nu net even te glad geproduceerd werd, maar verder in het nummer wordt het toch weer spannend en komen ze er mee weg. Dit gevoel krijg ik trouwens meerdere keren dit album.
Er wordt op dit album veel gebruik gemaakt van verschillend instrumentarium en ben bang dat dit live nog wel eens gemis kan worden als je de plaat wat beter kent.

Dat het goede songwriters zijn is te horen door de altijd catchy liedjes.
Hier en daar hoorde ik een vijfkwartsmaat die normaalgesproken hakkelig klinkt en totaal niet hoort bij dit genre. Bity Clyro krijgt het voor elkaar om dit zo in een nummer te verwerken dat het je oren streelt en in plaats van een zootje een verademing geeft.

Al met al is dit en album waar veel dingen op staan die al eerder zijn gedaan en deze zijn ook aanwijsbaar. Toch komen ze hier wel mee weg doordat ze er veel mooie liedjes op hebben staan die elkaar goed afwisselen en diepte in het album brengen. Dit maakt het waard het album in zijn geheel op te zetten en niet klakkeloos in je mp3-shufflelijst te proppen.
Aan hun gestylde kleding en hun gladde mascara look is het duidelijk voor welke doelgroep dit album is gelanceerd, maar ik denk dat de liefhebbers van goede liedjes ook aan hun trekken kunnen komen.

Score: 71/100

<< Deep Eynde - Bad blood Malkovich - King n' Bosses >>

Reacties

(Geen reacties gevonden)

© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact