Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

Deep Eynde - Bad blood

10-04-07 23:30:43 / door mano-revolver / band: Deep Eynde / album: Deep Eynde - Bad blood (2007)

Deep Eynde - Bad blood

Ondanks dat The Deep Eynde pas in 2005 zoden aan de dijk zet in Europa tijdens de 'Bad Boys For Life 2' Tour met onder andere Deadline, The Generators, US Bombs en Mad Sin ter promotie van hun toenmalige Europese debuutalbum 'Shadowland' bestaat dit Amerikaanse gezelschap al een dikke 12 jaar. Voordat People Like You Records wakker werd en 'Shadowland' uitbracht (in Amerika gereleased door Duane Peters' Disaster Records) had de band al twee platen uit (City Lights en Suicide Drive) en na een korte berekening is het gloednieuwe 'Bad Blood' dan alweer het vierde album van zanger Fate Fatal en zijn vier bandgenoten.

Maar om eerlijk te zijn ben ook ik niet bekend met de eerste twee The Deep Eynde albums. Live vond ik de band, die een mix maakt van horrorpunk, rock 'n' roll en gothic, erg goed uit de verf komen en het album 'Shadowland' draaide met tracks als; Suicide Drive, She Likes Skulls en Devilchild overuren in mijn stereo. Erg benieuwd was ik dan ook naar de opvolger van 'Shadowland' die toch zo'n drie jaar op zich heeft laten wachten.

In die drie jaar is er gelukkig niet al te veel veranderd. 'Bad Blood' gaat verder waar 'Shadowland' na 35 minuten en 16 seconden ophield alleen is de versnelling volgens de biografie een tandje omhoog gesteld en in vergelijking tot 'Shadowland' meer catchy. 'Bad Blood' is muzikaal gezien inderdaad wat sneller dan zijn voorganger, maar qua 'catchy hooks' en 'sing-a-long lyrics' is er niet zoveel veranderd. Gelukkig maar want net als het vorige album staat 'Bad Blood' hier bomvol mee. Fans van The Deep Eynde, horrorpunk in general of The Damned, Ramones en uiteraard The Misfits kunnen dan ook hun lol op met deze nieuwe schijf. De gothic invloeden zijn in vergelijking tot vroeger werk aanzienlijk teruggebracht en enkel op tracks als Divide The Day en Christfuck (eerder uitgebracht met titel 'The Passion' en tevens een iets andere versie) terug te vinden. Maar goed ook, want ondanks dat de nummers niet slecht zijn komen bands als Nim Vind en Shadow Reichenstein beter uit de voeten met dit genre. Interessant zijn echter de Spaans / Mexicaanse invloeden in het nummer 'Under The Knife'. Mensen die mij kennen weten dat ik dit wel kan waarderen, mijn naam is niet voor niets Manuel.

Binnenkort komt The Deep Eynde naar Europa om dit album te promoten samen met het eerder genoemde Shadow Reichenstein. Ook Nederland zal aangedaan worden en wel op 12 mei in de Goudvishal, Arnhem aangevuld met The Fright uit Duitsland. De nieuwe nummers beloven opnieuw een erg sterke en energieke set die je niet mag missen! Net als 'Bad Blood'.

Tracklist:
01. Kiss Of Violence
02. We Don't Care About You
03. Date From Hell
04. Casualty Of Love
05. Teenage Rejected
06. Divide The Day
07. Lonely Wolves
08. The Calling
09. Christfuck
10. Under The Knife
11. Sik Of You
12. Song For Sinners
13. Zombie Kids

I USED TO FUCK PEOPLE LIKE YOU IN PRISON RECORDS

Score: 84/100

<< Frontkick - The Cause Of The Rebel Biffy Clyro - Puzzle >>

Reacties

Gepost door: zappa Gepost: 11-04-07 00:03:06
12 mei maar eens checken,dan!
Gepost door: marnix Gepost: 11-04-07 08:18:52
SUPERCOOL!
12 mei met SHADOW REICHENSTEIN en THE FRIGHT in de Goudvishal! \

HORRORPUNK BABY!!!
Gepost door: henk-jan Gepost: 18-04-07 17:59:24
My salsa!!

Ik heb ze ooit gezien en ik geloof dat ik het wel okay vond. Toch maar eens aanschaffen en dfie show bezoeken denk ik.
Daten neefje?
Gepost door: mano-revolver Gepost: 19-04-07 23:20:51
Yeah, je hebt ze gezien in Eindhoven.
Ik ga hier sowieso 'echt' heen!
Gepost door: henk-jan Gepost: 21-04-07 11:13:21
Haha. Dan ga ik wel met je mee. Vraag even aan je wederhelft of je mag.
Gepost door: mano-revolver Gepost: 21-04-07 12:11:36
Joenge, die gaat ook. Die wil The Deep Eynde ook weer graag zien.
Gepost door: henk-jan Gepost: 21-04-07 13:57:24
Gezellig zeg. Dan kom ik ook wel.

© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact