Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

Interview met Pete Wentz (Fall Out Boy)

06-04-07 19:56:31 / door leej / band: Fall Out Boy / album: Fall Out Boy - Infinity on high (2007) / concert: 28-03-07 - Fall out boy - 013 - Tilburg

Vorige week woensdag speelde Fall Out Boy in de 013 en Punx.nl was erbij om Pete Wentz te interviewen. Ik trof hem toen hij net tien minuten uit zijn bed was en dat was ook wel duidelijk te merken.

Hoi! Hoe is het om weer terug te zijn in Nederland?

Oh, het is altijd goed om in Nederland te zijn! Duidelijk! We hebben hier een paar vrienden..

Dat is altijd leuk. Hoe vaak ben je nu al in Nederland geweest?
Drie keer. Dit is de tweede keer met de band en ik ben nog een keer buiten de band hier geweest.

Waarom spelen jullie hier (013, Tilburg) en niet in Amsterdam? De vorige keer was wel in Amsterdam..
Dat weet ik niet. Er is een gast met een pak en een stropdas die onze shows boekt. Ik denk dat het ermee te maken heeft dat het dichter bij de show die we gisteren hebben gespeeld en dichter bij de show die we morgen moeten spelen. Is dit dichter bij Parijs dan Amsterdam?

Ja, dit ligt dichter bij Parijs dan Amsterdam.
Ja we spelen morgen in Parijs dus ik denk dat dat de reden is.

Je gaat binnenkort de Honda Civic Tour doen met +44 en nog wat andere bands, kun je ons iets meer over die tour vertellen? Je gaat ook een auto weg geven, dat is niet zomaar iets natuurlijk!
Ja, ik denk dat dat een hele leuke tour gaat worden! We hebben lang geleden al vaker met Blink 182 gespeeld en we kregen nu de kans om een tour te doen en om weer met die jongens te spelen. We spelen ook met The Academy Is, Cobra Starship en Paul Wall. Ik denk dat iedereen er wel heel veel zin in heeft. Honda heeft ons een Hybrid laten designen en dat was echt heel cool en die mogen we aan het einde van de tour weggeven. Hij is helemaal zwart met allemaal dingen erop die we zelf hebben bedacht en hij ziet er echt heel mooi uit.

+44 gaat jullie supporten op deze tour, dat had ik niet verwacht!
Blink was gigantisch, +44 is best groot en ik denk wel dat ze gigantisch kunnen worden maar ik denk wel dat ze hun band op de juiste manier op willen bouwen daarom doen ze niet. We hebben duidelijk wel respect voor die jongens. Als hun ooit niet in Blink hadden gezeten hadden wij waarschijnlijk ook niet in een band gezeten, we zijn opgegroeid met hun muziek. Dus eigenlijk vind ik het helemaal niet zo raar.

Jullie gaan posters printen met jullie eigen bloed vermengd in de inkt.
Jep

Dat is echt freaky!
Haha, dat zegt iedereen.

Het is toch ook wel een beetje zo..?
Mensen klagen altijd als je hetzelfde doet als alle anderen, en nu gaan we dan eens iets anders doen en dan vinden ze het weer freaky en raar. Het is niet erg ofzo..

Waarom doen jullie het?
We doen het om twee redenen, misschien eigenlijk ook wel om drie redenen. Eén is om meer aandacht te krijgen, twee; omdat we denken dat het een cool en artistiek iets is om te hebben. Er zijn artiesten waarvan ik echt obsessed ben en mij lijk het heel cool om een poster met hun bloed aan mijn muur te hebben hangen. Drie; het is een nieuw avontuur.

Hoe is het opnemen van het nieuwe album gegaan?
Het ging een stuk lekkerder dan die hiervoor. Ik ben een stuk rustiger geworden, Patrick zn stem was op z'n best. Ik denk dat het allemaal heel goed ging.

Was er een groot verschil tussen het opnemen van dit album en de albums hiervoor?
Uhu

Hoe was het om met Jay-Z, Babyface & Kanye West te werken?

Haha, dat zijn allemaal verschillende persoonlijkheden. We hadden met Jay-Z over de telefoon gesproken of dat hij dit wilde doen en hij besloot het te doen, hij heeft het in Australië opgenomen en het naar ons toe gestuurd. Babyface is echt totaal anders dan Jay-Z, we hebben twee liedjes met hem opgenomen. Kanye, die zien we zo ongeveer één keer per week. Ik luister naar zijn muziek en hij luistert naar onze muziek. De samenwerking zat er eigenlijk altijd al aan te komen.

Waarom staat Kanye z'n versie van This Ain't a Scene niet op het album?
Dat liedje was nog niet klaar toen het album al klaar was.

Hoe gaat de rest van het jaar eruit zien? Veel touren?
Ik denk dat we deze zomer hier terug komen om wat festivals te doen.

Oh echt?
Jep, maar ik weet nog niet precies op welke we gaan spelen. We komen terug naar Europa van de zomer voor wat festivals, nog meer touren in de herfst en daarna zien we wel denk ik. Ik denk dat we gewoon heel veel shows gaan spelen en naar heel veel plaatsen gaan waar we nog nooit eerder zijn geweest.

Wie bedenkt de titels van de liedjes?
Meestal doe ik dat.

Vaak komen de titels van de liedjes niet eens voor in de liedjes zelf, hoe verzin je die titels?
Op het laatste album staan niet echt veel titels die echt heel raar of lang zijn. Sommige zijn kort, sommige zijn lang..

Denk je dat fans die fan waren vanaf de eerste cd nu nog steeds fan zijn en de laatste cd ook nog leuk vinden?
Ik denk dat het moeilijk is om dat te zeggen omdat ieder persoon anders is. Ik denk dat we erg gelukkig zijn omdat we fans hebben die ons vanaf het begin af aan al supporten.

Wat vindt je familie van de muziek die je maakt en het leven dat je leeft?
Mn moeder was gisteren bij onze show.

Oh wat cool!
Yeah! Maar ja, ik weet niet. Ze zijn trots op wat ik doe, dat is gewoon hoe mn ouders zijn, ze steunen me bij alles wat ik doe. Als ik stomme dingen doe vertellen ze me ook dat ik stom bezig ben. Ze zijn echt heel erg direct en steunen mij, mijn broertje en mijn zusje met alles.

Vinden ze je muziek ook leuk?
Haha, ik denk dat ze dat wel moeten.

Mijn ouders haten mijn muziek..
Speel je ook dan?

Nee, de muziek waar ik naar luister!
Mn moeder vindt alleen de bands leuk waarmee we vrienden zijn, zoals Panic! At The Disco en dat soort bands.

Wat zijn de verschillen tussen je eerste Europese tour en deze?
Sommige shows zijn wat groter, we hebben meer mensen die met ons meegaan en meer lichten op de achtergrond, we spelen meer liedjes, verder dan dat zijn er niet echt veel verschillen.

Hoe zijn jullie bij Fueled By Ramen terecht gekomen?
We hadden allemaal demo's verstuurd en op een dag belden ze ons op blablabla. We hebben een heel goede relatie met het label, ze doen nogsteeds allemaal dingen voor ons. Ze runnen onze webwinkel, ze doen veel streetteam dingen, en wat dingen voor myspace. Ze doen dus allemaal dingen op internet voor ons. We hebben dus nog heel erg veel contact met FBR.

Waarom hebben jullie voor Islans Records (Universal) gekozen en wat hadden hun jullie te bieden wat andere labels niet konden?
Ik denk dat heel veel grote labels ongeveer gelijk zijn, je moet gewoon met het label gaan werken waar mensen bij zitten waar je goed mee om kan gaan, vind ik. In de US heb je echt een groot label nodig om voorbij een bepaald punt te komen.

 


Reacties

Gepost door: mano-revolver Gepost: 07-04-07 12:47:50
Leuk interview! Zou graag naar die tour in Amerika willen. FoB, +44 en Paul fuckin' Wall (Expensive Taste???)! Lijkt me supercool.
Gepost door: marrkus Gepost: 07-04-07 13:20:41
Wajoo en dat heb je ff in 15 min gedaan :/ alleen vet kut dat tie kortaf deed bij sommige vragen
Gepost door: dopesick Gepost: 10-04-07 14:35:37
Die vragen waren ook een beetje kort
Gepost door: tom Gepost: 12-04-07 19:44:16
Ik ben benieuwd wat precies de connectie van deze band is met Vegan Reich. Volgens mij had de drummer er iets mee te maken. Niet echt zachtaardige types...
Gepost door: ifor Gepost: 12-04-07 23:41:33
, formed in 1987, was one of the more controversial bands to emerge from the hardcore punk and metalcore scenes. They were also the first rock band to combine militant animal rights leanings, an extreme conservative stance against drugs, sex and abortion, a desire for anarchy to be preceded by a so-called "vegan dictatorship," a harsh stance against racism and sexism, and an almost religious intolerance of homosexuality.

Vegan Reich reconvened briefly in 1999 with Muttaqi playing guitar and bass and singing on a new EP, "Jihad", backed by Racetraitor (and future Fall Out Boy) drummer Andy Hurley.
Gepost door: tom Gepost: 13-04-07 01:45:27
intolerance of homosexuality en dan in Fall Out Boy gaan spelen. Goede zet!

Maarja, dat Vegan Reich losers waren wist ik al wel langer. Jammer dat zulke mooie idealen samen kunnen gaan met kansloze andere dingen...
Gepost door: nibo Gepost: 22-04-07 15:25:47
vegan reich was kut, fall out boy ook. maar ik denk niet dat de drummer van fall out boy veel te maken had met de homophobie van die Muttaqi-gast.

© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact