Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

MISSFORTUNE

04-04-07 23:51:23 / door mano-revolver / band: Missfortune

MISSFORTUNE

David Poison is niet alleen druk met diverse reviews voor Punx.nl, onze vriendelijke zuiderbuur speelt ook al jaren in bands. Nadat zijn vorige avontuur Sweet Poison (voorheen The Riot Squad) vroegtijdig beïndigd word pakt hij vrijwel direct de draad weer op met bandgenote en tevens zus Kim en richt Missfortune op. Onlangs gaf de band hun eerste show en liggen er 5 opgenomen nummers op de plank die zo op vinyl of CD geperst kunnen worden. Tijd dus voor introductie van de dames en heren van Missfortune!

Hey David, stel jezelf en de rest van Missfortune eerst even voor.

Ik ben Davy Poison, speel tweede gitaar, schrijf de teksten en ben de grote zenuwpees in de band, Kim, m’n zus is ‘The white lady’ en schrijft alle muziek, samen vormen we al een ganse tijd een tandem en voelen we precies aan wat we van elkaar verlangen op muzikaal gebied. Geert kwam erbij op bas en speelde jaren in de succesvolle Belgische Hard/Southern rock band ‘Southern Voodoo’ en zit momenteel ook in ‘The Hellvetics’ waar ie z’n liefde voor rauwe garagepunk in kwijt kan. Fanio is ons drumwonder en een heel erg drukbezet man. Z’n andere bands zijn ‘Crosstown traffic’(de Belgische Jimmy Hendrix tribute band), ‘Rura penthe’ (gaat meer naar powerrock op) en ‘Idealus Maximus’, waar ie puur voor de fun met enkele vrienden in klooit. En dan is er natuurlijk Ann, pianiste extraordinaire, volgt conservatorium (piano), net als Kim trouwens (Saxofoon). Beide dames gaan dus met muziek hun boterham verdienen.

Kan je wat meer vertellen over Missfortune?

Yup, wij zijn gestart als een zijproject van Sweet Poison, Kim schreef op ’t einde van SP bijna alle muziek en telkens was die eigenlijk meer gebaseerd op haar vocalen. Vandaar het idee om eens een paar nummertjes op te nemen en te kijken was dit zou geven. Na héél lang zoeken naar de juiste personen om de songs mee op te nemen hebben we Geert gevraagd als bassist en een sessiedrummer aangesproken. De nummers klonken fantastisch en direct wilden we volle bak doorgaan met Missfortune. Daarna smeekten we Geert om full-time z’n ‘Rickenbacker’ ter hand te nemen en gingen we op zoek naar een drummer. Na heel wat mensen getest te hebben kwam Fanio plots opdagen en blies werkelijk iedereen van z’n sokken. Toen was Ann al toegetreden tot de band en maakte het plaatje compleet.

We willen echt een volbloed rockband zijn, maar dan wel een heel originele. Ik durf te zeggen dat we uniek klinken en een mix van verschillende subgenres brengen waarvan punkrock, glam en 80’s rock de voornaamste zijn.

Jij en je zus Kim speelde al eerder samen in Sweet Poison, waarom is die band opgeheven?

Een combinatie van verschillende factoren, vooral de zoektocht naar bassisten, keer op keer, heeft ons de das omgedaan. Telkens opnieuw de songs aanleren, maanden tijdverlies, op de duur had niemand in de band nog de moed om door te gaan. Verder de split-cd met Reno Divorce die maar niet verscheen en de loze beloften van het label om die te gaan releasen (ondertussen al 4 jaar geleden) hebben Sweet Poison gekraakt. Ik zal altijd van de band blijven houden en als het aan mij lag kwam er nog een vervolg, maar ik denk niet dat de andere leden zo happig zijn. Het moet natuurlijk iets opleveren. Muzikaal was de band op zoek naar een eigen identiteit en had die op het laatste met Kelly Superstar en Sammy The kid in de band eindelijk gevonden, maar het mocht niet zijn.

Onlangs hadden jullie je debuutoptreden, hoe ging het?

Heel erg zenuwachtig! Het was voor mezelf en Geert al erg lang geleden dat we op een podium stonden, maar eens de lichten doofden en de eerste noten werden aangeslaan verdween dat gevoel en maakte plaats voor adrenaline. Het publiek was heel positief, ondanks dat we de vreemde eend in de bijt waren die avond hadden we toch een goed gevoel na onze set. We rockten!

Ook zijn er al tracks opgenomen voor de 'Loose Lips EP', vertel hier eens wat meer over?

Ja, we gaan gewoon de 5 nummers die we reeds opnamen uitbrengen als de ‘Loose lips EP’, hoe en wanneer we dit gaan doen zijn we zelf nog niet uit… daar zit ook een gans verhaal achter haha…feit is dat we inderdaad dringend maar iets moeten gaan releasen.

Zijn jullie nog op zoek naar een label?

Inderdaad, zonder met stenen te willen gooien, hadden we meteen interesse van een paar labels om met ons in zee te gaan, maar 1 voor 1 haakten ze af om verschillende redenen. Heel erg frustrerend als band en het zet een domper op je geloof in de muziekindustrie. Bands die een exacte kopie maken van een andere band zijn ‘easy money’, maar labels hebben het gewoon moeilijk met een band die een stijl maakt die ze niet in een hokje kunnen plaatsen. Als ik de tijd en het geld had zou ik het liefst een eigen label oprichten en Missfortune zelf pushen, en bands als ‘Welt’ en ‘Longway’ tekenen, maar dat is dromen… Dus labels die samen met ons van de band een succes willen maken zijn steeds welkom, we hebben een ‘over mijn lijk’ mentaliteit en zullen van de band dat succes maken die we voor ogen hebben!!

Met Sweet Poison stond er nog een split CD op de planning met Reno Divorce, gaat deze nog door? Komt deze er met Missfortune of zijn er andere plannen?

Wel, de songs zijn in 2004 opgenomen en wachten dus al 3 a 4 jaar op de schouw, net als de songs van Reno Divorce, een echte schande! Street Anthem Records heeft zo z’n redenen blijkbaar om de split niet te releasen, het is me een raadsel, want die split is geniaal en zou veruit tot de beste releases op het label behoren. Wij en Reno Divorce konden ook niet weg met de split naar een ander label omdat de studiotijd betaald werd door het label. Enkele maanden geleden sprak ik met Street Anthem om de 5 nummers van Missfortune voor die split te gebruiken ipv de Sweet Poison songs, de band was toch gestopt. Ik kreeg een heel erg enthousiaste mail van Street Anthem records en mocht direct tot actie overgaan, want een gloednieuwe band als Missfortune ging die cd kunnen pushen en verkopen, aan een dode band hadden ze toch niets. We gingen aan de slag met het aanpassen van het artwork etc… tot plots, enkele dagen later beslist werd om het toch maar te laten zoals het was… Toen is er bij me iets geknapt en had ik genoeg van het gezeik. De band met het label is intussen verleden tijd. Via onze goede vrienden van Reno Divorce kom ik nog af en toe wat te weten, naar het schijnt komt de cd dus volgende maand uit. Maar dat zeiden ze 4 jaar geleden en elke maand daarna ook al, dus vergeef me mijn cynisme.

Wat wil je met Missfortune bereiken?

Met de muziek van Missfortune willen we mensen raken en als ik hoor dat een nummer als ‘Loose lips’ al zoveel coole reacties losmaakt dan voel ik me even de gelukkigste sukkel op de wereld haha. Ik wil echt pakkende muziek maken, datzelfde gevoel opwekken als toen ik de eerste keer ‘White light, white heat, white trash’ van Social Distortion opzette….ik denk dat jij dat wel begrijpt.

Nog laatste woorden?

Bedankt voor de babbel!
Boek ons op je show! We willen zoveel mogelijk spelen en onze sound naar buiten krijgen! We vragen niet veel, willen enkel uit de kosten komen. Check onze myspace pagina voor de laatste nieuwsfeiten, voeg jezelf gerust toe en luister alvast naar enkele songs! Tot binnenkort!!

MISSFORTUNE MYSPACE


Reacties

Gepost door: effehoor Gepost: 06-04-07 15:48:38
Grenzeloze zeloverschatting weer. Man man man, doe toch eens normaal!

want die split is geniaal en zou veruit tot de beste releases op het label behoren'

pfffffff
Gepost door: davidpoison Gepost: 06-04-07 17:47:00
heb je 'm al gehoord? en ik speel(de) niet in een band omdat ik het zelf slecht vind, maar juist goed, anders zit er toch iets echt mis. Geen zelfoverschatting, net een gevoel dat alles goed zit. Zelfoverschatting weer...wat bedoel je met weer?
Gepost door: davidpoison Gepost: 06-04-07 17:49:15
stom dat ik hierop reageer eigenlijk ach...
Gepost door: henk-jan Gepost: 06-04-07 20:56:47
Het is een beetje arrogant om zoiets te zeggen over een plaat waarop je zelf speelt lijkt me.
Gepost door: davidpoison Gepost: 07-04-07 09:12:57
het zijn gewoon de beste sweet poison nummers op die cd en de nummers van reno divorce zijn ook hun beste, wat moet ik dan zeggen? het is slecht, barslecht!
Gepost door: wouterrebellion Gepost: 07-04-07 12:45:44
Missfortune vind ik echt heel goed, en ook vernieuwend. Over dat label verhaal: Het is toch niet zo raar dat je na één show en 5 nummers opgenomen te hebben niet gelijk een deal in de wacht sleept! Een nieuwe band moet zichzelf eerst bewijzen. Elke band zegt van zichzelf dat ze hard willen werken en dat ze goed zijn, maar dat zijn maar woorden. Een paar jaar hard knokken en investeren en dan komt het vanzelf goed. De kwaliteit en originaliteit zijn iig al aanwezig.
Verder getuigt het niet van al te veel relativeringsvermogen en bescheidenheid om je eigen band als geniaal te bestempelen (Over-enthousiasme kan ook tegen je werken) . Gewoon je stinkende best doen en het oordeel aan de luisteraar overlaten!

Ben benieuwd wat we nog gaan horen van Missfortune, zag dat ze ook geboekt staan voor the rambler eindhoven. Als ik kan, ben ik er zeker bij!
Gepost door: mano-revolver Gepost: 07-04-07 13:26:52
Overigens heb ik die split van Sweet Poison / Reno Divorce wel al gehoord een jaar of twee geleden (hoewel ik nu twijfel of ik ook de Reno Divorce zijde van je hebt gehad David?). En die Sweet Poison nummers waren inderdaad erg goed en beter dan voorgaand werk.
Gepost door: henk-jan Gepost: 07-04-07 15:48:24
Gepost door davidpoison op 07-04 om 09:12het zijn gewoon de beste sweet poison nummers op die cd en de nummers van reno divorce zijn ook hun beste, wat moet ik dan zeggen? het is slecht, barslecht!

Nee, dat zeg ik niet. Maar om je eigen werk geniaal en en tot de beste releases te rekenen komt nogal arrogant over. Daar knappen veel mensen op af.
Gepost door: wouterrebellion Gepost: 08-04-07 14:06:43
Zie net dat chelsea smiles en missfortune in eindhoven tegelijk is met discipline, right direction, VOT en tech 9 in Dynamo. jammer maar dan wordt het toch Dynamo
Gepost door: bergheboy Gepost: 09-04-07 17:47:10
Ben toch eens benieuwd naar jullie live. Ooit zie ik jullie wel eens live on stage.
Gepost door: davidpoison Gepost: 10-04-07 22:22:40
inderdaad, er zal serieus moeten geknokt worden en niets komt vanzelf, maar als je inderdaad met enkel 5 nummers en geen naambekendheid de kop zot wordt gemaakt met contracten is het even moeilijk om niet verder te gaan denken, dat overkomt je gewoon...maar 1maal terug in de realiteit gaan we er volledig voor en we zien wel waar het het ons brengt...we willen zoveel mogelijk spelen en alles wat daarbij komt is welkom, zoals dit interview bijvoorbeeld, dat sommige passages bepaalde reacties met zich meebrengen neem ik erbij, m'n negatieve kant is dat ik nogal overenthousiast kan zijn haha, dat dit arrogant overkomt is echt niet zo bedoeld, al kan ik het wel begrijpen dat het zo overkomt. Zoals je zei Wouter, ik hoop dat het iets wordt met Missfortune, want er is niets leuker dan nummers maken en live spelen...
Gepost door: effehoor Gepost: 11-04-07 10:16:26
Kijk! dat klinkt al heel anders!

© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact