Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

Open Season - Step by step

20-03-07 14:13:43 / door ifor / band: Open Season / album: Open Season - Step by step (2006)

Open Season - Step by step
Open Season is één van de grootste skabands van Zwitserland met meer dan 200 optredens in zes jaar en delen podia met grote legendes. Ze maken een mix van rocksteady en reggae, zoals dat in Nederland wordt gedaan door onder ander Ska-D-Lite en Rude Rich & The High Notes.

Het eerste dat me opvalt als ik de CD bekijk is dat er twee nummers (Step By Step en Wanted) opstaan en vervolgens zes (ja, zes!) remixen van het eerste nummer Step By Step. Het is dan ook een CD single zo legt Leech Records uit in het begeleidend schrijven waarin ook uitgelegd wordt dat de naam 'It's Open Season...' van Stubborn Allstars komt. Dit nummer stond op Give'M The Boot Vol I.

En dan de muziek. Het eerste nummer en de eerste versie van Step By Step is een heerlijk rocksteady nummer met jazzy toeters ertussendoor. Hiervan gaat de zon accuut schijnen en het is zwaar terecht dat de band hier een single van heeft uitgebracht. Het tweede nummer, Wanted, is wat meer reggae en laidback en kan mijn aandacht niet echt vast houden.

Daarna begint er een hele rits remixen die voor mij na twee versies allemaal hetzelfde klinken. Open Season maakt heerlijke zomerse rocksteady, maar je kan beter een album (waar ze er ook al drie van hebben) kopen, dan deze single.

Leech Records

Score: 71/100

<< Good Charlotte - Morning Revival Big D & The Kids Table - Strictly Rude >>

Reacties

Gepost door: mano-revolver Gepost: 20-03-07 14:21:51
Scheen de zon hier maar :-(.
Gepost door: mano-revolver Gepost: 20-03-07 14:23:31
Wel grappig dat een CD-singel met in totaal 8 nummers waarvan je er maar één leuk vindt toch nog 71 punten krijgt. ;-)
Gepost door: ifor Gepost: 20-03-07 14:50:13
dat nummer is wel erg goed! En ik ga ervanuit dat dit op een show niet meer dan 5 euro kost

© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact