Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

the Outcasts - The Punk Singles Collection

16-03-07 19:07:02 / door pureandsimple / band: the Outcasts / album: the Outcasts - The Punk Singles Collection (2007)

the Outcasts - The Punk Singles Collection
Ooit kwam ik via-via in contact met deze band vanwege mijn liefde voor het Noord-Ierse Stiff Little Fingers. Ik hoorde toen dat er nog een andere benoemdswaardige punkband uit Belfast kwam, die toevallig ook in 1977 was opgericht, en dat deze The Outcasts heette. Vooropgesteld dat de kwaliteit en genialiteit van SLF bij lange na niet wordt geëvenaard, is er weldegelijk een link te ontdekken op muzikaal en tekstueel vlak. Liefhebbers van SLF zullen zich waarschijnlijk niet in de vingers snijden ookal zijn de opnames én het gitaarspel misschien niet van de hoogst haalbare kwaliteit.
Opgericht door de drie broertjes Cowan en hun toenmalige klasgenootje ‘Getty’ heeft deze band 2 volledige albums, een mini en enkele 7”s uitgebracht. Zelf heb ik ook het eerste (Self Conscious Over You) en tweede album (Blood and Thunder) in de kast staan, maar als je deze singles collection aanschaft heb je vrijwel al het essentiële werk tepakken. Deze schijf bevat namelijk alle singles en een flink aantal b-kantjes. Het is best lastig om een band als deze te bespreken en daarom quote ik maar even Mark Brennan die deze band ‘the second greatest punk band to come out of Northern Ireland’ weet te noemen. En de oud-bassist van The Business en eigenaar van Captain Oi! Records zal er wel kijk op hebben, zeg ik dan. Maar laten we niet zeveren over wie er op welke plekken staat binnen de punkrock en gewoon erkennen dat The Outcasts een prima band was en dat ze een aantal puike singles hebben opgenomen. En ondanks dat deze band al sinds 1985 niet meer bestaat en de nummers waarschijnlijk ouder zijn dan 90% van de bezoekers op deze site, klinkt het allemaal redelijk tijdloos wat deze band ons heeft nagelaten. Zeker voor kids die geïnteresseerd zijn in de begin dagen van de punk en punkrock in een land als Noord-Ierland is dit een niet te missen plaatje. Ik gok dat ik sowieso niet de enige ben die deze band een warm hart toedraagt aangezien deze singles collection volgens mij ook eind jaren ‘90 al eens is uitgebracht. Dat zou dus betekenen dat deze band nog steeds verkoopt wereldwijd en dat doet me goed. 


01. You're A Disease
02. Don't Want To Be No Adult
03. Frustration
04. Justa Nother Teenage Rebel
05. Love Is For Sops
06. The Cops Are Comin'
07. Self Conscious Over You
08. Love You For Never
09. Cyborg
10. Magnum Force
11. Gangland Warfare
12. Programme Love
13. Beating And Screaming Part 1
14. Beating And Screaming Part 2
15. Mania
16. Angel Face
17. Gangland Warfare (Version 2)
18. Nowhere Left To Run
19. The Runnings Over, Time To Pray
20. Ruby
21. Seven Deadly Sins
22. Swamp Fever (7" Vesion)
23. 1969 (7" Version)
24. 1969 (7" Version)
25. Psychotic Shakedown
26. Blue Murder

Score: 77/100

<< De Heideroosjes - Chapter Eight, The Golden State A.C.A.B. - This Is The A.C.A.B. >>

Reacties

Gepost door: bartchaos Gepost: 16-03-07 23:12:13
altijd een kutbanbd gevonden. super irritante halve disco-wave nummers. drumcomputers. bah. doe mij maar nummer 1 uit ierland, SLF

© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact