Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

Smolak Wanski - Mood Swing

09-03-07 18:02:10 / door zappa / band: Smolak Wanski / album: Smolak Wanski - Mood Swing (2006)

Smolak Wanski - Mood Swing

Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen: wat me vanaf het begin enorm tegenstaat op deze cd is het gitaargeluid. De songs worden niet door de gitaar gedragen -zoals je bij een punkrockband zou verwachten- integendeel het zijn de bas en de zang die de dienst uit maken.De gitaar lijkt helaas erg beroerd te zijn opgenomen en dat is verdomde jammer.

Want Smolak Wanski (wat een naam!) komt verder met een prima cd. Negen nummers telt de plaat en klokt bijna 30 minuten. Het zijn lekker in het gehoor liggende punkrock liedjes met voldoende afwisseling. Alleen dat gitaargeluid. Alsof je naar een obscuur noise of black metal tape zit te luisteren inplaats naar een punkrockband met een lekker vet gitaargeluid. Want de band heeft een prima leadzanger in huis die de enige keer associaties oproept met Ozzy Osbourne en de andere keer weer verrast met zijn Nick Cave achtige zang.

Hoogtepunten op de plaat zijn 'Artand Quadripartite' met prachtige breaks en tempowisselingen en de Sex Pistols cover 'Submission'. Ook een experiment wordt niet geschuwd. Het laatste nummer van de schijf is 'Good Life' een gedurfde mix tussen punkrock en drum and bass. Het past wel niet zo erg bij de andere nummers maar het getuigt wel van lef.

Ondanks het feit dat het slechts een CD-R uitgave is heeft de band er toch een hoop werk van gemaakt. Een prachtige inlay en een verzorgd boekje (inclusief songteksten) en een mooi label op de cd zelf.

Maar zoals ik al eerder aangaf met een beter gitaargeluid (iets voor de volgende keer!!) had deze plaat toch wat hoger gescoord. Het geheel overziend is het toch een bijzonder vermakelijk plaatje die zeker niet snel zal gaan vervelen.

Score: 74/100

<< I Walk The Line - Desolation street MUCC - Gokusai >>

Reacties

(Geen reacties gevonden)

© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact