Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

Effe voorstellen: Up Yours

09-03-07 13:27:57 / door zappa / band: Up Yours / album: Up Yours - S/t (2006)

Kun je jezelf (en de band) even voorstellen?

In Up Yours zitten Timar op bas, Matthe op drums, kees op gitaar en ik, Martijn, zing.

Matthe en Kees hebben ook in Off My Chest (R.I.P.) gespeeld. Voor Timar is dit zijn eerste bandje. Ik speel vanaf mijn 14e in crappy punk/hardcore bandjes en Up Yours is (eindelijk) het eerste bandje waarmee ik opnames heb gemaakt.

 

Jullie hebben vorig jaar een demo opgenomen.

We zijn als band in december 2005 begonnen. Na veel oefenen en een aantal optredens vonden we het tijd om een demo op te nemen. Met de demo wilden we onszelf promoten om meer te kunnen optreden. Optreden is toch het mooiste wat er is.

 

Waar is de demo opgenomen?

De demo is opgenomen bij Sing Sing Studio in Frieland. Na opnamens gehoord te hebben van o.a. OMC, Henceforth en The Shining vonden we The Sing Sing studio’s goed genoeg om de demo op te nemen.

 

 Hoe verliepen de opnames?

Goed. We hebben alles in 1 dag opgenomen en de tweede dag alles afgemixt, etc. Voor mij was het de eerste keer in de studio en het was een hele ervaring.

 

Wat is je favoriete nummer op deze demo?

Mijn favoriete nummer is Hardcore Hero. Ik vind het een lekker nummer en ik sta ook 100% achter de tekst. Het gaat over zogenaamde hardcore kids die de hele dag achter een messageboard zitten, alles en iedereen af te kraken maar ondertussen nooit naar een show gaan of zelf iets doen voor de scene. Het is natuurlijk altijd makkelijk om vanachter je computer alles en iedereen af te kraken. Kom toch achter die computer vandaan en support de bands, maak een zine, organiseer een show of wat dan ook.

 

Waarom zou iemand deze demo moeten kopen?

Ik zou zeggen luister naar onze twee nummers op www.myspace.com/upyourshardcore Als je die nummers goed trekt en je houdt van een potje oldschool hardcore, dan kun je gerust de demo kopen waar nog vier andere nummers opstaan.

De demo wordt nu ook op vinyl uitgebracht. Check http://www.myspace.com/positiveandfocused   voor meer info.

 

Is er voor jullie als band veel veranderd na het uitbrengen van jullie demo?

We hebben er een aantal optredens aan overgehouden en daardoor als band ook strakker gaan spelen. En we hebben veel positieve reacties gehad van mensen die ons gezien hebben.

 

Wat vind je van de huidige hardcore scene in Nederland/België?

De huidige hardcore scene is erg gezond. Er zijn veel kids die zich op een positieve manier bezig houden met hardcore (bands, shows organiseren, zines, labels, etc.).   

 

Wat waren voor jullie de hoogte/dieptepunten in het afgelopen jaar?

Hoogte punten waren toch wel Up Yours (Demo opnemen, optredens). 

 

Wat verwacht je van 2007?

In 2007 gaan we met Up Yours de studio in (waarschijnlijk De Bunt Studio) om een 7 inch op te nemen. Deze wordt uitgebracht door Positive & Focused records en we willen zoveel mogelijk optreden.

 

Welke bands moeten we dit jaar goed in de gaten houden?

Henceforth, het wordt echt tijd deze band een keer gehyped wordt en op/in de “bekendere” festivals/zalen gaan spelen.

 

Hoe hardcore zijn jullie eigenlijk?

Wanneer ben je Hardcore? We spelen in een hardcore bandje, luisteren naar hardcore, gaan naar hardcore concerten. Hebben we nu genoeg scene punten en zijn we hardcore???

 

Wat vind je van het gebruik van internet door bands (myspace bv)?

Ik vindt de gedachte achter myspace (om vriendjes te maken) echt ziek. Maar voor bandjes is het een goede manier om hun muziek te promoten. Voor zowel de kids als voor de zalen. De programmeurs luisteren niet meer naar een demo, ze zoeken tegenwoordig internet af en komen zo bij de bands.

 

Maken jullie er (veel) gebruik van?

We hebben twee nummers online staan en proberen zo een beetje naamsbekendheid te krijgen. Verder doen we er weinig mee.

 

Zouden beginnende bands demotapes (cdr’s) inclusief goede artwork etc moeten maken ipv bv het gebruik van myspace?

Zoals gezegd is myspace goed om je band te promoten bij programmeurs van de zalen. Toch vind ik een demo inc. goed artwork mooier.

 

Wat luisterde je zelf in je jeugd?

Ik begon met Elvis (ik was een jaar of 7-8), toen kwam Guns ’n Roses/hardrock, toen kwam The Sex Pistols/punk, toen wat crust, en daarna vooral Hardcore, oi! en Johnny Cash.

 

Wat is je laatste aankoop geweest?

Mijn laatste aankoop is de LP Mike Ness – Cheating at Solitaire. De laatste tijd koop ik vooral oldschool hardcore, Johnny Cash (En dan vooral alles op vinyl) en ik probeer mijn Social Distortion vinylcollectie compleet te krijgen.. Ik koop regelmatig muziek. Ik ben halverwege de maand vaak failliet en dan moet ik weer mijn reserves aanboren… ha ha ha.

 

Heb je een grote of een kleine muziekcollectie ?

Ik heb een aardig grote muziekcollectie van zowel vinyl, cd’s en een kleine collectie demo tapes. Mijn collectie bestaat vooral uit hardcore, oi!, punk en Johnny Cash.

 

Wil je nog wat kwijt

Ik wil graag Positive & Focused records, Henceforth, Thor Johnson, iedereen die een demo heeft gekocht en ons heeft geboekt bedanken. In een jaar tijd is er veel gebeurt en dat hebben we o.a. aan deze personen te danken.


Reacties

Gepost door: henceforth Gepost: 12-03-07 12:06:05
Ben nieuwsgierig naar die nieuwe 7' nummers! En natuurlijk naar die full lenght die moet uitkomen! Al komt ie op papier!

© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact