Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

Harries '89 - s/t

04-03-07 16:51:50 / door gerrit / band: Harries '89 / album: Harries '89 - s/t (2007)

Harries '89 - s/t

Toen ik deze cd op de deurmat aantrof en ik het promoverhaaltje doorlas was ik als Nederpunk liefhebber toch even verbaasd. Ik had namelijk te maken met een icoon van de vaderlandse punkscene. Blijkbaar heb ik al die tijd onder een steen gelegen ;). (Harries ’89 is de doorstart van de band The Harries die er in 1996 mee ophielden) Maar goed dit stukje borstklopperij heb ik even genegeerd en heb de plaat in de cd speler geslingerd.

 

En ik moet zeggen dat Harries ’89 me niet tegenvalt. Catchy liedjes die goed mee te zingen zijn. En ik denk dat veel kids hier veel mee kunnen, het doet me namelijk denken aan de Heideroosjes en die hebben toch een flinke fanbasis (al stoor ik me wel lichtelijk aan het net iets te duidelijke Nederlandse accent). Bij mij sprong vooral het nummer Do You Like This in het oor. Dit nummer heeft een lekkere Briefs vibe en ik vermoed dat de live shows van deze band een groot feest kunnen zijn. De volgende formule is meestal een succes namelijk: Men neme een groep dronken punks plus een feestband ala Harries ’89 en je hebt een feestje. (Het lijkt wel of Arnhem hier patent of heeft, nog een feestband naast the Shaggable Sluts)

 

Ik zou zeggen drink een koude klatser en geniet van deze band tijdens hun komende ‘’tourtje’’ met Beans en Antidote. Ik knal nu gelijk the Briefs op de platenspeler want ik ben in een feeststemming.

 

p.s. neem vooral even een kijkje op de site, deze is namelijk dik in orde en verdiend een heel erg grote plus voor de mediaplayer!!! http://www.harries89.nl/

 

TRACKLIST

 

01 Candy

02 Even Tonight We Surrender

03 Anarchy At My Front Door

04 Do You Like This

05 Sex

06 Lithium

 

LABEL: Eigen beheer.

Score: 70/100

<< Franky Lee - Cutting Edge Hoods Up - Arms Still Open >>

Reacties

Gepost door: mano-revolver Gepost: 05-03-07 00:18:30
Ooit een cdtje van gehad 'The thing that sticks with you', superslecht.
Is de band in zulk positief opzicht veranderd dan?
Gepost door: effehoor Gepost: 05-03-07 00:23:06
Hey Gerrit, je gaat helemaal aan die verschrikkelijke teksten voorbij. holy shit.
Gepost door: gerrit Gepost: 05-03-07 07:14:45
Gepost door effehoor op 05-03 om 00:23Hey Gerrit, je gaat helemaal aan die verschrikkelijke teksten voorbij. holy shit.


wow jezus ik geef even een misser toe, muzikaal klinkt het echt leuk maar lees even twee teksten hahahaha DOH. gaan ff 5 punten af.
Gepost door: willemantillectual Gepost: 05-03-07 20:43:14
de comments zeggen wellicht meer dan de review?
Gepost door: harrieharrie Gepost: 05-03-07 22:48:59
What the F*ck? Verschrikkelijk slechte teksten. Verdorrie, voor het eerst sinds jaren eens ons best op gedaan. Damn, mooi voor niks dus. Of zijn ze te beeldend voor jullie :-)
Anyway Gerrit, bedankt voor je moeite. Met een 70 (die min 5 voor de teksten vergeten we even) kunnen we mee leven.

ps: dat Nederlandse accent, slaat dat op ons of de Heideroosjes? Ben ik anders weer een illusie armer.
Gepost door: naiad Gepost: 06-03-07 17:27:02
pff k vinnet wel cool. Heb ze laatst in bolwerk gezien. Samen met de sex pistols experience. Had et liever andersom gezien! (eerst sex pistols, dan harries)
Gepost door: harrielee Gepost: 14-03-07 11:59:52
Hallo FFhoor, bedankt voor je feedback op de blijkbaar slechte teksten, kun je aangeven wat er slecht aan is? Wordt je kritiek gelijk wat opbouwender! Enuu, Gerrit, toffe recensie, ik heb ook een tijdje onder die steen gelegen. Maar borstklopperij is het niet. Veel oudere punx kennen de Harries ongetwijfeld, al was het van voorprogramma's va o.a. ToyDolls en Dickies en tours met Broken Toys en RhytmCollision. Tis nu eenmaal een feit dat we van eind jaren 80 tot '96 heeeeel veel gespeeld hebben in zowel nederland als het "buitenland" en verschillende cd's en vinyl hebben uitgebracht. En ja, de eerste cd was niet van een beste hifi kwaliteit, maar dat was gewoon punk want we hadden geen geld! Do it yourself was en is volgens mij nog steeds het uitgangspunt van de punkbeweging. Jammer dat veel "punkbandjes"van tegenwoordig die boodschap niet meer mee krijgen!
Maar kom a.s. zaterdag kijken in de Plufabriek in Nijmegen, daar spelen we met de Bips, kunnen we onder het genot van een biertje lekker verder ouwehoeren!
HarrieLee, punkbassist sinds '79 en trotse ouwe lul.

© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact