Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

Effe voorstellen: Henceforth

28-02-07 16:20:42 / door zappa / band: Henceforth

Effe voorstellen: Henceforth

Henceforth is een band die de laatste tijd flink aan de weg timmert. Een goede reden om ze wat nader voor te stellen.


Kunnen jullie jezelf (en de band) even voorstellen?
Tobias Ooijevaar en Bas Alberts, drummer en zanger van Henceforth uit Amsterdam. Sinds 2000 maken we hardcore/punk met een melodieuze twist.
Mensen hebben vaak moeite om ons in een hokje te plaatsen, maar als dat dan toch gebeurt worden we vaak met bands als As Friends Rust, Bane en Ignite vergeleken.


Jullie hebben onlangs een cd opgenomen. Kunnen jullie daar wat meer over vertellen.
De titel van onze nieuwe Full-Lentgh is "An Ambush Among Friends". Deze leek ons wel gepast omdat veel van de nummers gaan over verraad, vriendschap, stuk gelopen relaties en saamhorigheid. Het zijn vooral dingen geplukt uit het dagelijkse leven. Veel nummers hebben een dubbelzinnige lading, sommige mensen interpreteren bepaalde nummers op hun eigen manier, anderen juist op een specifiek stuk uit een nummer. Hopelijk voor ieder wat wils.

Waar is de cd opgenomen?
De cd is opgenomen bij Menno Bakker in de Bunt Studio te Utrecht. We hebben voorheen onze eerste twee cd's: "And Me" (2004) in Sing Sing studio te Metslawier (Friesland) en "One Day and A Month" (2001) in Zwaag (NoordHolland) opgenomen. Toentertijd waren we met deze opnames erg tevreden, maar nu wilden we qua geluid een dikkere en vettere productie, zo zijn we bij Menno Bakker terecht gekomen. Bunt staat bekend als een van de beste in Nederland op het gebied van Hardcore & Punk. Andere bands die daar opgenomen hebben zijn o.a.: NRA, Human Alert, The Shining, Oil, Razor Crusade, Mainstrike, Malkovich en Seeing Red.

Hoe verliepen de opnames?
Erg goed! We zijn heel tevreden met onze eindproduct. We merkten wel dat als je eenmaal bezig bent je het liefst twee weken daar wil doorbrengen, om echt alles, maar dan ook alles fijn te schuren. Helaas reikte dat boven ons budget en hadden we ook voorgenomen niet van die overgeproduceerde shit zonder hart en ziel te maken.

Wat is je favoriete nummer op deze cd?
We hebben niet echt favorieten. Al moet ik (Tobias) zeggen dat ik "Delayed Action Bomb"
en "Dead Birds" wel een van mijn favorieten zijn om te spelen. Voor mij (Bas) persoonlijk is "Blows come Thick and Fast" echt een favoriet. Dit nummer heeft qua dynamiek, hardheid en lyrics alles in zich.

Wat is het grote verschil met jullie vorige cd?
De nummers zijn meer uitgebalanceerd, de kwaliteit van het geluid is stukken beter en er staan 10 nummers op dus is het onze eerste echte Full-Lentgh.

Waarom zou iemand deze cd moeten kopen?
Omdat hij/zij onze muziek kan waarderen, iedereen de Nederlandse Hardcore moet supporten en met onze cd in je collectie ben je HEEEEEEL erg HARDCORE.

Is er voor jullie als band veel veranderd na het uitbrengen van jullie vorige cd?
We maken nog steeds muziek met heel veel plezier. Dat ten eerste. Ten tweede hebben we meer shows gedaan en zijn we van plan in de komende tijd er nog meer te gaan spelen. Binnenkort zullen we de Lage Landen kapot maken met onze "Ambush Among Friends-Tour" ter promotie van onze nieuwe cd. We zijn nog te boeken...

Wat vind jullie van de huidige hardcore scene in Nederland/België?
In een notendop lijkt hardcore op dit moment meer op een modeshow met de juiste kleding, tattoo's, piercings, juiste foto's op Myspace, messageboards etc. We hebben het idee dat de muziek steeds vaker op de laatste plek komt.
Rammen en lol hebben schiet er vaak bij in. In de echte punk leeft dat nog wel een stukje meer.

Wat waren voor jullie de hoogte/dieptepunten in het afgelopen jaar?
Natuurlijk het uitbrengen van onze nieuwe plaat als hoogtepunt.
Dieptepunten: de supersonische scooter van onze bassist is gestolen en een dronken stage dive door het drumstel op Koninginnedag (misschien wel een hoogtepunt).

Wat verwachten jullie van 2007?
Veel shows spelen, touren door Engeland en een Split EP uitbrengen met Point at Others.

Welke bands moeten we dit jaar goed in de gaten houden?
 Point at Others, harde band! The Shining, Tor Johnson, Up Yours (nieuwe 7"
in 2007), Waking The Dead (onze oefenruimte homies) en Stop At Nothing (band uit Washington ).

Hoe hardcore zijn jullie eigenlijk?
Op een schaal van 1 tot 10? 11. Heel erg Hardcore.

Wat vind jullie van het gebruik van internet door bands (myspace bv)?
Goed om te netwerken. Het opzetten van een tour is bijvoorbeeld veel makkelijker geworden. Vroeger moest je met je vaste telefoon bellen, bellen en nog eens bellen. Je demo tapes opsturen via de post (je weet wel PTT) en dan maar hopen dat als je in het buitenland aankwam dat alles goed geregeld was. Tegenwoordig kunnen mensen op een simpel te onderhouden webpagina alles over je te weten komen en je muziek beluisteren. Op deze manier kun je een breed publiek bereiken. Het nadeel van deze hele digitale revolutie is dat de "echte" communicatie, zoals praten tegen elkaar, steeds moeilijker wordt.

Maken jullie er (veel) gebruik van?
Ja

Zouden beginnende bands demotapes (cdr's) inclusief goede artwork etc moeten maken i.p.v. bv het gebruik van myspace?
 Dat hebben wij ook gedaan. Ik (Tobias) ben zelf programmeur geweest en ik weet dat je dan heel veel muziek binnen krijgt. Het is heel moeilijk om alles even serieus te nemen. Ik weet dat veel podia een hele grote berg met nooit beluisterde demo's op een stapel hebben liggen. Maar als je iets verstuurt, wat er goed uitziet en wat goed klinkt, dat je bijvoorbeeld in podia land eerder kans maakt op een show. Het voordeel van Myspace is dat je je artwork ook daar op kunt zetten. Ik denk toch dat je met bands uit een ander deel van Nederland contact moet leggen om op deze manier je netwerk te verbreden. Of ervoor zorgen dat je plaat bij een label terecht komt waar je gebruik kunt maken van hun netwerk.

Wat luisterden jullie zelf in je jeugd?
Sick Of It All, Atari, Lifetime, Minor Threat, Ignite, Charles Bronson, Rykers, Kid Dynamite, Rain on the Parade, Bad Brains en natuurlijk Guns N'
Roses.

Wat is je laatste aankoop geweest?
 De Point at Others Ep. Ik koop de laatste tijd eigenlijk alleen nog maar op shows. Als ik een band live leuk vind koop ik tijdens de show hun cd of vinyl.

Wil je nog wat kwijt?
Check de nieuwe release op Positive & Focused Records!  (Stop At Nothing 7" halverwege april) http://www.positiveandfocusedrecords.tk/ Support de Nederlandse Hardcore!

In de zomer een nieuwe split met Point at Others!
We spelen op 30 maart in Zaal 100  Amsterdam samen met The Shining, Point at Others, Up Yours en U Lock Justice uit Duitsland.


En dat allemaal terwijl Terry Bozzio (ex-Zappa!!) bij Korn drumt...


Reacties

Gepost door: bricktop Gepost: 28-02-07 19:51:29
hard heel hard! goeie band, goeie gasten!
Gepost door: coennio Gepost: 01-03-07 11:13:37
nou zooo super sonisch was die brommer nou ook weer niet ;-), niet vergleken bij ROBOCOEN>>>>>

nu kijken hoe die revieuw van zappa is op An Ambush Among Friends....

liefde!

Gepost door: positiveandfocused Gepost: 01-03-07 11:39:49
Goed zo gozers!
Gepost door: tom Gepost: 01-03-07 19:42:16
Goed plaatje!
Gepost door: dopesick Gepost: 07-03-07 21:02:20
Ik vind hunnie wel tof

© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact