Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

Said And Done - Everyday

28-02-07 14:58:42 / door zappa / band: Said And Done / album: Said And Done - Everyday (2007)

Said And Done - Everyday
Tijdens de cd release party van Heartfelt onlangs in The Stage was ook de nieuwe plaat van Said And Done verkrijgbaar. Als hardcore liefhebber was ik zeer benieuwd naar hun eerste full-lenghth cd. En in plaats van af te wachten tot ik een promo toegezonden zou krijgen heb ik die avond hem maar meteen aangeschaft. En tot nu toe heb ik daar nog geen spijt van.

Op Every Day valt 25 minuten lang van lekkere old skool hardcore te genieten. Zelf vinden ze dat ze beinvloedt zijn door Cro-Mags, Bad Brains en Motorhead. Ik kan me daar voor een deel wel in vinden. Said And Done had zich graag naar een nummer van deze bands vernoemd maar de meeste aansprekende namen waren al vergeven. Uiteindelijk is de keus gevallen op een  Negative Approach song.

Het eerste nummer (“Your Downfall”)  zet gelijk de toon voor de hele plaat. Enthousiaste hardcore met een sleutelrol voor de drummer. Zijn getrommel bepaalt voor een groot deel de structuur en het tempo van de songs. Het geheel wordt prima afgemaakt door James Hetfield achtige zang.

Maar ook valt er het nodige aan gitaargeweld te genieten zoals in “Controlled” en "Overcome".  Vooral op momenten dat de ritmesectie het gas wat terug neemt knalt de gitaar er lekker uit. Prima productiewerk dus! En de bassist dan. Die komt in onder andere het nummer “Use Your Head” lekker aan zijn trekken.

Valt er dan niets te klagen? Jawel hoor. De drummer maakt soms net iets te veel gebruik van hi-hats/cymbals en dat gaat soms wat irriteren.

Maar verder kan ik niet anders concluderen dat dit een goede eerste plaat is.

 

Score: 81/100

<< Scars of Tomorrow - The Failure In Drowning The Vincent Black Shadow - Fear's In The Water >>

Reacties

Gepost door: mano-revolver Gepost: 01-03-07 12:29:29
Hardcore liefhebber en Negative Approach als A Negative Approach vermelden? :-P.
Gepost door: gerrit Gepost: 01-03-07 13:22:11
oei oei oei
NA moet ik nog even snel kaarten voor fixxen in Hof ter Loo
gaat HARD worden
Gepost door: zappa Gepost: 01-03-07 18:08:58
Gepost door mano-revolver op 01-03 om 12:29Hardcore liefhebber en Negative Approach als A Negative Approach vermelden? :-P.


tikfoutje
Gepost door: gerrit Gepost: 02-03-07 14:49:09
voor ik het vergeet
wat een verbetering is dit in vergelijking met stabback.

© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact