Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

Smoke Or Fire - This Sinking Ship

24-02-07 17:51:31 / door ifor / band: Smoke Or Fire / album: Smoke Or Fire - This Sinking Ship (2007)

Smoke Or Fire - This Sinking Ship
Smoke Or Fire tekende twee jaar geleden op Fat Wreck Chords en valt grofweg in te delen bij bands die daar de afgelopen jaren ook tekenden; zoals The Lawrence Arms, None More Black, Dead To Me en Sainte Catherines. Ongepolijste punk met een rauwe zang.

De band besluit zijn bio met de woorden 'Refreshing concept, no?' weet je dat je geen vernieuwende dingen hoeft te verwachten. Toch was ik best nieuwsgierig naar de plaat 'This Sinking Ship' van Smoke Or Fire, want het optreden op Groezrock twee jaar geleden was best leuk en ook de eerste CD is de moeite waard.

Nadat ik de plaat de eerste keer had geluisterd viel al op dat deze wel wat minder rauw is dan het debuut 'Above The City'. Wat wellicht iets met de co-productie van Fat Mike te maken heeft. Ook is de zang een stuk cleaner dan op de voorganger. Het nummer dat bij mij de eerste luisterbeurt meteen bleef hangen was 'The Patty Hearst Syndrome', een nummer over kinderen die de hele dag alleen thuis worden gelaten door hun ouders. Bij dit nummer is dan ook een videoclip gemaak, die op de myspace van de band bekeken kan worden.

Het derde nummer op de cd 'Melatonin' lijkt erg op The Lawrence Arms en ook de tweestemmige zang bij het nummer Cars (over touren, iets dat ze de afgelopen twee jaar nonstop hebben gedaan) heeft iets weg van die band. Het nummer 'Shine' is voor mij een tweede hoogtepunt van dit album, na de lange intro ramt het nummer er heerlijk in.

Wat overheerst bij deze plaat is de, nog steeds, rauwe productie en de catchy punkrockrefreintjes. Ik moest zelf de plaat meerdere keren draaien voor die bleef hangen, maar het is zoals de band zelf al zegt; niets nieuws, iets wat het absoluut niet minder leuk maakt! Aanrader voor iedereen die van een goeie punkrockplaat houdt.

Tracklist:
01. What Seperates Us All
02. The Patty Hearst Syndrome
03. Melatonin
04. This Sinking Ship
05. Irish Handcuffs
06. Little Bohemia
07. I'll Be Gone
08. Shine
09. Breadwinner
10. Life Imitating Art
11. Cars
12. Folding The Pages

CD/LP Fat Wreck Chords

Smoke Or Fire Myspace

Score: 73/100

<< Citizens Patrol - Demo Merry - CALLing (Lt. Edition) >>

Reacties

Gepost door: corine Gepost: 24-02-07 22:34:51
Ja, is leuk plaatje
Gepost door: thestringbeens Gepost: 25-02-07 18:21:53
ben het wel eens met de recensie, niet veel nieuws, maar zeker een goede plaat.

© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact