Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

Volbeat - Rock The Rebel, Metal The Devil

19-02-07 19:19:22 / door davidpoison / band: Volbeat / album: Volbeat - Rock The Rebel, Metal The Devil (2007)

Volbeat - Rock The Rebel, Metal The Devil

Ok, op algemeen verzoek maak ik deze keer gebruik van de mooie Nederlandsche taal om het volgend schijfje aan jullie te presenteren/op te dringen ;)

 

Volbeat uit Denemarken hanteert het motto 'metal that even your mom would like' en gelijk hebben ze! Met het debuut 'The strength, the sound, the songs' wist de band de ganse metalscène in Europa op z'n kop te zetten. De combinatie van metal, rock 'n roll en punkrock was subliem, maar werd door heel wat mensen veroordeeld tot een flinterdun kopietje van Metallica en vooral Life of Agony. Allemaal dikke bullshit, Volbeat bracht het perfecte debuut uit en veegde alles van LOA (na River runs red) gewoon van de kaart, om maar van die andere has-beens te zwijgen…

 

Maanden heb ik naar dit moment uitgekeken en eindelijk is ie er! 'Rock the rebel/metal the devil' moet de bevestiging worden van het Deense talent uit Kopenhagen. Wees er maar zeker van dat Volbeat de criticasters lik op stuk zal geven… de productie is nog vetter geworden (is dat nog mogelijk?), de riffs gieren je rond de oren en de vocalen van Michael Poulsen blazen je werkelijk van je sokken. Vooral het eerste deel van de cd is ronduit geniaal. Met 'Mr. & Mrs. Ness' (een knipoog naar?) en 'The gardens tale' (check die video online!) serveert men de beste songs die ik in heel lange tijd gehoord heb. In 'Devil or the blue cat’s song' hoor ik zowaar de oude Glenn Danzig terug en 'Sad mans tongue' is dan weer een muzikaal eerbetoon aan Johnny Cash. The man in black's 'Folsom prison blues' wordt omgevormd naar een Volbeat hit. ‘River queen’ stond al een tijdje online en is lekker heavy. Het melodieuze ‘Radio girl’ is een nieuw hoogtepunt met een punky groove. In de eerste seconden van ‘A moment Forever’wordt met woorden gespeeld, wat een leuk effect heeft, verder gewoon stevige beuker. ‘Soulweeper’ was al 1 van de hoogtepunten van het debuut en kreeg een vervolg op RTR/MTD, wat een refrein met bloedmooie achtergrondkoortjes. Met ‘You or them’ (metalkraker!) en  'Boa' (een oud demo nummer in een nieuw kleedje) komt er een einde aan deze Deense wervelstorm.

 

Het is algemeen bekend dat de heren grote punk/rock 'n roll fans zijn (check die Social Distortion tattoo op Michael z'n arm!), maar tevens hun metalverleden (o.a. Dominus) niet verloochenen.

De combinatie van beide sounds levert een wereldband op en kan ik iedereen aanraden, van billy tot punker, van headbanger tot hardcorekid.

 

Elvis leeft en hij zingt in een metalband! 'Rock the devil, metal the devil' maakt m'n jaar nu al goed!

Score: 98/100

<< Dir En Grey - The Marrow Of A Bone Sludgefeast - Shit rock motherfuckers >>

Reacties

Gepost door: mano-revolver Gepost: 19-02-07 20:02:07
En nu gewoon in het Nederlands blijven schrijven ;-).
Stuk beter.
Gepost door: dothedog Gepost: 19-02-07 20:04:00
Net de myspace gecheckt, dit klinkt idd erg vet!
Gepost door: marnix Gepost: 20-02-07 09:46:51
Naast wat metalbands hoor ik er duidelijk Misfits (Graves era), Danzig (na misfits) en LOA in terug. COOL!
'k ben fan van die 1e plaat en ik heb deze pas een enkele keer in de speler gehad, maar hij is volgens mij ook weer erg sterk (straks meteen weer es opzetten!) The strength/the sound/the songs was misschien wel de coolste plaat van 2005! Een plaat met 15 nummers en een enkele filler (die ook gewoon redelijk goed zijn) zie ik niet zo vaak meer...

Enige nadeel is dat de paar keertjes dat ik ze live zag ze het ab-so-luut niet waar konden maken op podium... Beste show was de afterparty van Anthrax, maar zelfs daar was het niet geweldig... Vooral de drummer is ondermaats (ondanks dat ie er stoer 2 bassdrums neerzet heeft ie domweg te weinig skills) MAAR op plaat hoor je daar allemaal niets van en is het HEEL erg goed! Beetje blijven oefenen aan de liveperformance en dan wordt dit waarschijnlijk een hele grote!
Gepost door: davidpoison Gepost: 20-02-07 12:24:41
graves, dat klopt, heb ik in de review van de eerste cd ook gezet...wat een heerlijke cds...steeds zin om er naar te luisteren
Gepost door: bruiser Gepost: 21-02-07 20:17:24
Wat waren de dagen mooier en dragelijker na het aanschaffen van platen als Famous Monsters en River Runs Red. Nu is dat weer zo na aanschaf van Rock The Rebel. Dank voor deze tip, deze band was compleet langs me heen gegaan..
Gepost door: marnix Gepost: 22-02-07 09:32:32
Ik heb deze plaat in de auto z'n rondjes gegeven, maar ik vind het eerste album beter dan deze. Misschien ook vanwege het verrassingseffect (ik verwachte toen ouderwetse metal en deze sound was relatief nieuw voor mij), maar volgens mij ook omdat ik die tracks beter vind.
Gepost door: mano-revolver Gepost: 22-02-07 17:00:50
Ik hoop 'em vanavond even te kunnen scoren ergens!
Gepost door: davidpoison Gepost: 23-02-07 22:39:21
Ik ben er echt niet goed van, vandaag tijdens het verven zo'n 4 keer achter elkaar gehoord op m'n mp3 spelertje en wordt steeds beter, als dat de nummer 1 van de jaarlijst 2007 niet wordt....
Gepost door: mano-revolver Gepost: 24-02-07 14:29:51
Vandaag opgepikt! Inderdaad erg tof.

© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact