Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

Effe voorstellen: Discharger

11-02-07 12:03:31 / door zappa / band: Discharger / album: Discharger - Our hate is justified (2006)

Effe voorstellen: Discharger


Onlangs is hun album gerecenseerd. Een goede reden om de band wat nader voor te stellen.

Kun je jezelf (en de band) even voorstellen

Ik ben Tim (22), zanger en gitarist. Olle(24) is onze drummer. Peter(22) is onze 2e gitarist en Henry is er als laatst bij gekomen als bassist. Wij spelen melodieuze streetrock met strijdlustige teksten.


Jullie hebben net een nieuw album uit. Kunnen jullie daar wat meer over vertellen

Na ons eerste album Born immortal kregen we veel vooral positieve reacties,dus we moesten de lat wel een stukje hoger leggen. Tenminste als je in de picture wil blijven. Bij dit album hebben we vooral de skinhead cliché s eruit gegooid en wat meer patriottistische teksten gebruikt. Ook hebben we er wat meer heroïsche melodieën in gedaan.


Waar is de plaat opgenomen

Deze plaat is opgenomen in Double Noise in Tilburg. In deze studio hebben we ook ons eerste album opgenomen. Ik ben er dik tevreden over want die gasten zijn echt professioneel die weten tenminste wat je bedoeld. Ik had op eerdere Rebellion releases gezien dat ze daar opgenomen waren. Die klonken goed dus ik dacht daar gaan wij ook heen.


Doen er nog gastartiesten mee

Nee, er doen geen gastartiesten mee, als ik iemand zou moeten dan zou ik een zanger kiezen, misschien Eelke van City Riot of Hans van Get out in ieder geval iemand die al ken.


Hoe verliepen de opnames

We waren weer snel klaar we hadden er hard voor geoefend en toch speelde de zenuwen weer op. Het was geen pretje, het duurt toch altijd langer dan gepland


Wat is je favoriete nummer op deze plaat

Dat zijn er een paar, credo is gewoon een lekker rock nummer en When the Wounds are Healed is door zijn kracht weer een van de betere, en Our Hate is Justified is door zijn agressie weer heel goed het is moeilijk om te zeggen welk nummer het beste is, het hangt er van af in wat voor stemming je bent denk ik.


Waarin verschilt deze plaat van de vorige

Sowieso in de songwriting er zit nu veel meer melodie in de nummers zijn ook langer en het geluid is zwaarder en minder krakerig. Vooral de drums zijn verbeterd.


Is er voor jullie als band veel veranderd na het uitbrengen van jullie vorige plaat

We krijgen veel interviews binnen en aanvragen om in Duitsland te spelen. Maar voor shows in Nederland.. daar moet je zelf meer achteraan gaan. Misschien is t even geduld hebben.


Wat vind je van de huidige punk scène in Nederland/België

Tja , leuke bands zat ik vind niet dat we onder doen aan buitenlandse bands, het is alleen jammer dat zo weinig bands de kans krijgen om een keer ergens te spelen, ik organiseer zelf ook wel eens een feestje maar het is zo een moeizaam proces elke keer met die kut programmeurs, in Duitsland worden we vaker gevraagd.


Waarom zou iemand dit nieuwe album moeten kopen

Omdat het nieuw is we klinken niet als een andere band, wij zijn origineel. En je moet de cd natuurlijk kopen om ons rijk te maken.


Wat waren voor jullie (jou) de hoogte/dieptepunten in het afgelopen jaar

Een hoogtepunt was dat onze drummer een prachtig dochtertje kreeg, maar dat was alleen voor de band wat minder spelen natuurlijk, het dieptepunt was dat onze bassist bij ons wegging.


Wat verwacht je van 2007

Een jaar vol nieuwe kansen we hebben weer nieuwe muzikanten in de band die er ook vet veel zin in hebben. Ik ben positief ik denk dat het alleen maar beter kan worden.


Welke bands moeten we dit jaar goed in de gaten houden

Ik heb gehoord dat Get out weer nieuwe muziek schrijft dus die moet je in de gaten houden, en van de Young Ones verwacht ik binnenkort ook weer iets.


Hoe punk zijn jullie eigenlijk

Niet, Olle en Peter zijn metal liefhebbers Henry is wel Fat records liefhebber en ik luister naar bijna alle soorten Rock 'n Roll.

 

Wat vind je van het gebruik van internet door bands (myspace bv)

Dat is wel makkelijk om aan programmeurs te laten horen.


Maken jullie er (veel) gebruik van

Ik ben het nog aan het leren, ik eigenlijk de ballen verstand van die geile computers.

 

Zouden beginnende bands demotapes (cdr’s) inclusief goede artwork etc moeten maken ipv bv het gebruik van myspace

Nee vind ik niet. Er wordt toch bijna nooit naar die demo’s geluisterd heb ik het idee. Dus kan je beter gewoon op internet staan als ze geïnteresseerd zijn vinden ze je wel. Onze site komt eraan.. We zijn er mee bezig.

 

Wat luisterde je zelf in je jeugd

Dat eerst metal en verrotte techno zooi pas later wou ik echt naar muziek luisteren in plaats van herrie, en begon ik naar bands als Offspring, Pennywise en the Exploited te luisteren en pas later begon ik met streetcore te beluisteren zoals the Business en Loikaemie en Dropkick.

 

Wat is je laatste aankoop geweest

Mijn laatste aankoop was Knock out in the 7e Round, ik haal het liefst compilatie cd s dan blijf ik een beetje op de hoogte van nieuwe bands of albums en als ik een nummer van zo een compilatie vet vind kan ik altijd nog het album kopen

 

Heb je een grote of een kleine muziekcollectie

Een grote muziek collectie natuurlijk!

 

Wil je nog wat kwijt

Ik wil nog even kwijt dat wij geen nazi band zijn en ook geen communisten band zijn, dit zeg ik omdat we vaak met de nek aangekeken worden , wij zijn er juist voor dat iedereen ze bek houdt over politiek tijdens concerten .

 



Reacties

Gepost door: bruiser Gepost: 12-02-07 19:18:18
Er wordt vaak negatief over de teksten van Discharger geschreven/ gesproken. Wat de teksten betreft is er geen middenweg, you love it or hate it...ze zijn in ieder geval EERLIJK! Muzikaal staat deze band echter als een huis, daar is geen discussie over mogelijk! Aanwinst voor de scene..we mogen trots zijn op Discharger..

© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact